Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 04-11-2011

Vechtpartij

NIEUWEGEIN Op donderdagavond gingen vijf mannen met elkaar op de vuist. Allen werden aangehouden.

Rond 18.05 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was bij een horecagelegenheid aan het Kauwenhof. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en zij troffen daar vijf vechtende mannen aan. Een 42-jarige man uit Streefkerk en zijn 17-jarige zoon hadden ruzie met drie mannen van 17, 24 en 44 jaar uit Nieuwegein. De agenten haalden de vechtenden uit elkaar. Omdat niet duidelijk werd wat er precies was gebeurd, werden alle vijf de manen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Agressieve zwartrijder

NIEUWEGEIN Een zwartrijder werd op donderdagmiddag 3 november in een tram betrapt. Hij bedreigde een controleur en werd aangehouden.

Rond 18.00 uur werd een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de tram betrapt op zwartrijden. Omdat hij zich niet kon legitimeren hielden controleurs hem aan. Daarbij bedreigde de man hen. De politie werd gewaarschuwd. Agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het zwartrijden en de bedreiging.