Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 04-11-2011

Woningoverval

WOERDEN Meerdere mannen pleegden op donderdagavond 3 november een woningoverval, waarbij de bewoners met wapens werden bedreigd.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding dat er een woningoverval op de Waardsedijk had plaatsgevonden. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat meerdere mannen de woning waren binnengedrongen. Zij hadden de aanwezige bewoners bedreigd, hadden de woning doorzocht en waren er met onder andere geld vandoor gegaan.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Van drie verdachten is een signalement bekend:


1) Man, vermoedelijk lichtgetint, 1.80-1.85 meter, zwarte ¾-jas, zwarte trainingsbroek en groen/blauwe handschoenen;


2) Man, blank, ± 1.90 meter, lichtgroene jas met bontkraag, zwart joggingbroek van het merk Donnay, witte Nike-sportschoenen. Opvallend was dat deze verdachte een slotjesbeugel in had;


3) Man, vermoedelijk lichtgetinte huidskleur, ± 1.75 meter, bruine Dolce & Gabana jas, zwart vest met rode letters en capuchon, capuchon voorzien van witte (sluit)touwtjes.

Aan getuigen die op donderdagavond of mogelijk eerder iets verdachts op of in de omgeving van de Waardsedijk hebben gezien of die menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vals geld

MIJDRECHT Een jongeman probeerde op donderdag 3 november meerdere malen met vals geld te betalen. Hij werd aangehouden.

Rond 16.40 uur wilde een jongeman iets op het Raadhuisplein kopen bij een marktkoopman. De koopman zag dat het bankbiljet waarmee de jongeman wilde betalen vals was. Hij zei dit tegen hem en gaf het terug. Vervolgens probeerde de jongeman hetzelfde bij een andere marktkoopman. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat het bankbiljet inderdaad vals was. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Uithoorn, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces opgemaakt.

Scootercontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdag 3 november tussen 07.30 uur en 14.15 uur op drie plaatsen een scootercontrole gehouden.

De controle vond op de Maarssenbroeksedijk, Gaslaan en Bisonspoor plaats. In totaal werden 41 brom- en snorfietsen door motoragenten naar de controleplaatsen geleid. Agenten schreven 25 bekeuringen uit, onder andere voor: te veel vermogen (13), rijden zonder rijbewijs (3) en gladde banden (4).