Politie Drenthe

Vrijdag 4 november 2011

Provincie Drenthe, 04-11-2011

Videotheek overvallen

MEPPEL Donderdagavond tegen 21.00 uur is de videotheek aan de Prinsengracht in Meppel overvallen. Twee met bivakmutsen getooide overvallers dwongen de eigenaar onder bedreiging met een mes de kassa te openen. Nadat ze een greep in de kassa hadden gedaan vluchtten ze te voet via de Prinsengracht. De overvallers worden omschreven als twee jonge mannen met een klein postuur. Waarschijnlijk hebben ze een licht getinte huidskleur. Beiden droegen zwart gewatteerde jassen en donkere broeken. De politie heeft direct een sporenonderzoek ingesteld. De overval is door cameras in de winkel vastgelegd. Vandaag worden deze beelden bekeken en stelt de politie een nader onderzoek in.

Verkeerscontrole

EMMEN Donderdagavond controle de politie op verschillende wegen in Emmen het verkeer. Daarbij zijn 23 overtreders bekeurd. Zeven fietsers hadden de verlichting niet voor elkaar. Vier automobilisten reden met mistverlichting, drie negeerden een rood verkeerslicht, drie anderen droegen geen gordel en twee belden niet handsfree. Een bromfietser werd bekeurd omdat het vermogen van zijn bromfiets te hoog was en een ander voor het rijden over de stadsvloer. Ook werden twee automobilisten bekeurd voor het veroorzaken van onnodig geluid. De twee stonden op een parkeerplaats met het geluidsniveau van de autoradio zodanig hoog dat omwonenden daar last van hadden.

Automobilist onder invloed

VALTHE In de nacht van donderdag op vrijdag bekeurde de politie een 30-jarige automobilist uit Emmen. De man reed in een auto over de Exloerweg in Valthe terwijl hij gedronken had (495 ugl).

Zakkenrollers

HOOGEVEEN Een medewerker van een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen hield donderdagmiddag een 35-jarige Bulgaarse vrouw aan op verdenking van zakkenrollen. De medewerker zag in de winkel dat twee vrouwen zich verdacht ophielden in de buurt van een klant. Toen de vrouwen wegliepen bleek de klant haar portemonnee kwijt te zijn. De man van de winkel liep de twee vrouwen na en hield de Bulgaarse vrouw aan. De vrouw die bij haar was verdween. De aangehouden vrouw is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. In totaal zijn er kort voor de aanhouding in verschillende winkel aan de Hoofdstraat vier portemonnees gestolen.

BEILEN Een 82-jarige vrouw uit Beilen is dondermorgen in een supermarkt aan de Ventweg Zuid in Beilen bestolen van haar portemonnee. Tijdens het winkelen is de portemonnee ongemerkt uit haar jaszak gepakt.

Winkeldief

EMMEN In een winkel aan de Wilhelminastraat in Emmen is donderdagmiddag een 36-jarige man uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Hij verliet de winkel zonder twee paar sokken af te rekenen. De man is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

Overlast

HOOGEVEEN In de Bibliotheek aan de Willemskade in Hoogeveen hield de politie donderdagmiddag een 44-jarige man uit Hollandscheveld aan. De man verstoorde met een hoop geschreeuw de rust en orde in de bibliotheek. Kort daarvoor deed hij hetzelfde in een winkel aan de Tamboerpassage. Hij wenste niet mee te werken aan het verzoek van de politie zich te legitimeren. Uiteindelijk was zijn gedrag zo erg een paar kinderen in de bibliotheek renden van schrik huilend weg dat de politie hem aanhield en meenam naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto gestolen

EMMEN Donderdagavond is vanaf een parkeerplaats aan de Flintstraat in Emmen een grijze Mercedes 220 CDI gestolen. Terwijl de 44-jarige eigenaar uit Geesbrug tussen 19.30 en 20.20 uur een winkel bezocht, is zijn auto verdwenen. De man deed aangifte.

Dronken man met pepperspray

EMMEN Op de Angelsloerdijk in Emmen hield de politie donderdagavond een 35-jarige man uit die plaats aan. De man fietste daar zonder licht. Toen agenten hem daarvoor bekeurden werd duidelijk dat hij behoorlijk gedronken had. Hij wenste nergens aan mee te werken en zijn identiteit niet te geven. Ook bleek hij een busje pepperspray bij zich te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij eerst nog een verhoorkamer onderkotste en daarna voor verhoor werd ingesloten.

Aanhanger gestolen

ANDEREN Tussen woensdagavond en donderdagmorgen is van achter een woning aan het Oldend in Anderen een aanhanger gestolen. De aanhanger was beladen met bouwafval. Dit werd teruggevonden langs de Koelanddijk. De eigenaar deed aangifte.