Politie Brabant Zuid-Oost

Henneplucht verraadt hennepknipperij en leidt tot zeven arrestaties

Eindhoven Stratum, 04-11-2011 o Een doordringende hennepgeur heeft alerte politieagenten donderdag naar een hennepknipperij in een Eindhovense woning geleid. Daar werd ruim twintig kilo aan hennep gevonden. In het pand zijn twee bewoners en vijf hennepknippers aangehouden. De knippers zijn inmiddels vrijgelaten. De twee bewoners zitten nog vast.

Hennep

Twee surveillerende agenten roken donderdag rond het middaguur een sterkte henneplucht in de Eindhovense Jan van Eyckgracht. Deze geur leidde naar een woning in deze straat, waarop de politie in het begin van de middag besloot om het pand direct te gaan bezoeken. Op de zolder en op de 1e verdieping van de woning werd een kweekruimte aangetroffen. De hennepplanten waren reeds geoogst. Echter in de woning is 6 kilo aan henneptoppen, 17 kilo hennepplanten met toppen en een kleine 10 kilo hennepafval gevonden. Alle hennep en de apparatuur in de kweekruimten is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt.

Aanhoudingen

De politie hield tijdens de doorzoeking in de woning in totaal zeven verdachten aan. Het gaat om twee bewoners, een 30-jarige vrouw en een 51-jarige man, en vijf hennepknippers. Vier van de vijf verdachte hennepknippers hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het gaat om een vrouw van 31 jaar en drie mannen van 18, 24 en 36 jaar. De vijfde verdachte is een vrouw van 31 die in Eindhoven woont. Na verhoor op het politiebureau heeft het Openbaar Ministerie het vijftal een transactievoorstel aangeboden van 200 euro per persoon. Zij gingen hiermee akkoord. Hiermee was dit deel van deze zaak dezelfde dag afgehandeld. De man en de vrouw die het pand bewonen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bite-team

Het Bite-team is ingeschakeld. Vanwege de gevaarzetting is de kwekerij geruimd op last van de gemeente (spoedeisende bestuursdwang). De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaar van de kwekerij.