Gemeente Ten Boer

Vergaderingen
Woensdag 9 november is er een Raadsvergadering.

Klik hier voor de agenda>>>

Bestemmingsplannen
Bekijk de bestemmingsplannen via de website. Klik hier!

Milieuwijzer
afvalwijzer.png

Nieuws
Nieuws (Gr) Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 2 november 2011 04-11-2011 Nieuws (Gr) Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 26 oktober 2011 27-10-2011 Meer...

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 2 november 2011

De advertentie in de krant

Begrotingsvergadering gemeenteraad
Op woensdag 9 november, aanvang 17.30 uur. Het `spoorboekje' voor deze vergadering ziet er globaal als volgt uit:

* 17.30 uur Opening en vaststelling agenda
* 17.35 - 17.45 uur Mogelijke inbreng publiek over de beleidsbegroting 2012. Meldt u uiterlijk daags van tevoren bij de griffier, tel. 3028888

* 17.45 - 18.10 uur Behandeling programmabegroting 2012 De programmabegroting is het beleidsstuk waarin de raad de verdeling van de middelen voor 2012 vaststelt. Op 29 juni jl. zijn door de raad bij behandeling van de Kadernotitie de kaders aan het college verstrekt voor de begroting 2012. De raad zal in deze vergadering een oordeel geven over het resultaat. Desgewenst kan de raad amendementen en/of moties indienen om het voorgestelde beleid aan te passen. In het raadsvoorstel tot vaststelling van de begroting 2012, is tevens een uitwerking opgenomen m.b.t. de door te voeren taakstellende bezuinigingen op het gemeentelijk groenonderhoud, de bibliotheek en het gemeentelijk zwembad.
* 18.10 - 18.25 uur Schorsing voor intern fractie- en collegeoverleg

* 18.25 - 18.35 uur Fracties reageren kort op de andere fracties
* 18.35 - 19.00 uur College reageert op de ingebrachte fractiebijdragen, gestelde politieke vragen en moties en/of amendementen.

* 19.00-19.45 uur SCHORSING

* 19.45 - 20.15 uur Tweede termijn van de raad. De raad krijgt de gelegenheid te reageren op de beantwoording van het college en de ingediende amendementen en moties.

* 20.15 - 20.35 uur Reactie van het college o.a. op de moties en amendementen

* 20.35 - 20.50 uur Schorsing

* 20.50 uur Vaststelling programmabegroting, waarin opgenomen de jaarschijf MIP en de taakstellende bezuinigingen op het terrein van gemeentelijk groenonderhoud, de bibliotheek en het gemeentelijk zwembad. Voorafgegaan door stemming over eventuele amendementen en moties.

* 21.15 uur Sluiting

Aanvragen Apv

De volgende verzoeken om vergunning zijn binnengekomen:

Evenementenvergunning

- Kerstmarkt, Dorpsplein, 09-12-2011, Ten Boer

Aanwezigheidsvergunning, Wet op de kansspelen

- 2 kansspelautomaten, Café Jägermeister, Geweideweg 1, Garmerwolde

Ontheffing verbod gebruik gemeentegrond

- Tijdelijk plaatsen container naast slagerij Koopmanshoekje, Ten Boer

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie zijn/haar zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Afschaffen kapvergunning
Het is de bedoeling dat de kapvergunning volgend jaar afgeschaft wordt. Een uitzondering wordt gemaakt voor monumentale, waardevolle, beeldbepalende bomen. Hiervan wordt een lijst gemaakt en voor deze bomen blijft een kapvergunning verplicht.

Hiervoor is het nodig dat de bomen geïnventariseerd worden. Hiermee wordt binnenkort begonnen. Het is mogelijk dat de boom, voor een goede beoordeling, van dichtbij bekeken moet worden. Indien dit bij u het geval is, zal er toestemming gevraagd worden door een medewerker van de gemeente om uw terrein te betreden. De medewerker kan zich legitimeren.

Wij gaan er vanuit dat u bereid bent aan deze inventarisatie mee te werken.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. Datum van verzending staat tussen haakjes:

Omgevingsvergunningen verleend

- direct vellen berk, Boltweg 15, Ten Boer (17-10-11)

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

Aanvraag Drank- en Horecavergunning
Gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 6 van de Drank- en Horecawet maken burgemeester en wethouders bekend, dat zij voornemens zijn tot het verlenen van een vergunning op grond van de Drank- en Horecawet. De vergunning betreft de horeca-exploitatie van Buurhoes, Gaykingastraat 17 te Ten Boer. Aanvrager van de vergunning is Evangelische Gemeente Ten Boer.

De ontwerpvergunning ligt van woensdag 2 november tot met woensdag 14 december ter inzage aan de balie in het gemeentehuis.

Tegen betaling van de verschuldigde leges zijn afschriften verkrijgbaar. Gedurende de termijn van zes weken,, kunnen belanghebbenden hun zienswijze omtrent de ontwerpvergunning schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer.

Melding Activiteitenbesluit
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen op grond van het Besluit Algemene Regels voor Inrichtingen Milieubeheer. Hiervoor gelden diverse milieuregels uit het Activiteitenbesluit.


1.Verlaatweg 10, Ten Boer:

reden van melding: oprichten van een afleverstation Gas

Informatie
Voor verdere informatie over deze melding(en) kunt u contact opnemen met het Loket Bouwen en Wonen, tel. 367 8111 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Minima regeling gemeente Ten Boer
De gemeente Ten Boer heeft dit jaar een geheel eigen regeling voor de minima vastgesteld. Dit betreft een vergoeding voor schoolgaande kinderen. De regeling is geldig vanaf 1 september 2011 en loopt tot
1januari 2012.

Doelgroep
De minima van de gemeente Ten Boer, met een inkomen niet groter dan EUR
1.441,94 voor (on)gehuwd samenwonenden of EUR 1.297,75 voor alleenstaande ouders, kunnen voor hun schoolgaande kinderen een vergoeding krijgen voor kosten die te maken hebben met de ontwikkeling van het kind.

Waarvoor vergoeding?
Er is een vergoeding mogelijk - tot het aangegeven maximumbedrag- voor de volgende kosten:

* een computer met toebehoren; EUR 300

* huiswerkbegeleiding; EUR 300.

* lidmaatschap van bijvoorbeeld een sport-, muziek- of padvindersvereniging; EUR 150.

* kleding of een instrument in verband met het lidmaatschap van bijvoorbeeld een sport- of muziekvereniging; EUR 150.
* een abonnement op een tijdschrift dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind; EUR 50.

Voor elk kind
Voor elk kind uit het gezin kan een vergoeding worden aangevraagd. Per kind kan echter maar één keer van de regeling gebruik worden gemaakt.

Als er twee kinderen zijn, wordt er maximaal één computer per gezin verstrekt. Bij drie kinderen of meer kan voor maximaal twee kinderen een computer worden verstrekt.

Vragen?
Hiervoor kunt u contact opnemen met het WMO-loket in het gemeentehuis.

Omgevingsvergunningen
Tussen 12 en 26 oktober zijn de volgende aanvragen binnengekomen:
* Bouwerschapweg 51, Woltersum: dunning ca 25 bomen
* Groene Zoom 1, Ten Boer: vellen 10 bomen Kerkstraat 7,
* Thesinge: verwijderen asbestleien

* Vijverweide 16, Ten Boer: vellen 1 lijsterbes

Vergadering Wmo-adviesraad Ten Boer
Op maandag 7 november 2011 is er een openbare vergadering van de Wmo-adviesraad. Aanvang: 19.30 uur. Plaats: gemeentehuis (achteringang)

De Wmo-adviesraad adviseert aan de gemeente, gevraagd en ongevraagd, over alles wat met de Wet maatschappelijke ondersteuning te maken heeft.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter mevr. J. Alberts; tel. 050 3022137 of de secretaris mevr. B. Tamminga tel. 050 3023172, e-mail: T-Tamminga@hetnet.nl
04-11-2011 10:18

Evenementen
Gebeurtenis Theaterprogramma Verdwaald Verlangen Gebeurtenis Jankobus Seunnenga in kerk Woltersum Gebeurtenis Intocht Sinterklaas 1
Meer...