Politie Groningen

Vrijdag 4 november 2011

Provincie Groningen, 04-11-2011

Drugsvangst in woning

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Werfstraat in Stadskanaal

een 27-jarige bewoner en zijn 22-jarige vriendin aangehouden. Agenten gingen een kijkje in de woning nemen na een tip over de mogelijke aanwezigheid van verdovende middelen. Agenten troffen tijdens het doorzoeken van de woning ruim 5 gram heroïne, 1 gram cocaïne en 5 gram wiet aan. Ook vond de politie verschillende gebruikersartikelen en geld. De bewoners werden overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De drugs en aanverwante artikelen werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Softdrugshandelaar aangehouden

Leek Met de aanhouding van een 34-jarige inwoner uit Leek heeft de politie een onderzoek naar de handel in softdrugs afgerond. De man werd donderdag verhoord en wordt ervan verdacht in 2010 en 2009 vanuit zijn voormalige woning softdrugs verkocht te hebben. Daarbij kwamen jongeren, vaak minderjarigen, onder meer bij zijn woning in Tolbert om de wiet tegen betaling af te halen. De politie kwam de verdachte na een aantal observaties en het verhoor van meerdere afnemers op het spoor.De 34-jarige mocht na het verhoor het politiebureau verlaten. Hij ontkent. De politie stuurt het dossier naar het openbaar ministerie voor verdere behandeling.

Onderzoek naar diefstal gazonmaaiers

FINSTERWOLDE De politie doet onderzoek naar de diefstal van vier gazonmaaiers in het buurtschap Goldhoorn, tussen Finsterwolde en Oostwold. De grasmaaiers werden vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag gestolen uit schuren bij vrijgelegen woningen. In twee gevallen bleek dat de verdachte(n) in de schuren is/zijn gekomen door deze open te breken. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. De politie waarschuwde eerder dit jaar voor de diefstal van gazonmaaiers. Op diverse plaatsen in Oost-Groningen werden flyers en posters verspreid om eigenaren attent te maken op de diefstal van gazonmaaiers.

Vrachtwagen ruim 20% te zwaar beladen

MARUM De politie heeft donderdagochtend op de Boerakkerweg in Marum een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schildwolde bekeurd. De man vervoerde op zijn aanhangwagen een lading met maïs. Deze kwam boven de containerbakken uit. Bij weging werd vastgesteld dat de verdachte ruim 20% aan lading teveel had meegenomen. Hij moest het teveel aan lading ter plekke lossen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond na eenzijdig ongeval

DELFZIJL Een 49-jarige automobilist uit Uithuizermeeden is donderdagmorgen op de N363 bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak van de weg en sloeg enkele malen over de kop. Hij kwam op vier wielen tot stilstand in de berm. De man zat nog in de auto. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Het Mobiel Medisch Team (MMT) verleende eerste hulp. De 49-jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een berger haalde de auto uit de berm. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden op verdenking van drugshandel

HOOGEZAND De politie heeft donderdagmiddag bij een bushalte op de Kielsterachterweg in Hoogezand een 55-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden. Agenten zagen de man staan en wisten dat hij in drugs handelde. In de mouw van de jas van de verdachte werd een zakje met 12 gram harddrugs aangetroffen. Hij moest mee naar het politiebureau. De verdovende middelen en gebruikersartikelen werden in beslag genomen.

Jonge fietsendieven op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de binnenstad van Groningen twee 17-jarige inwoners van die stad aangehouden voor het stelen van een fiets. Agenten zagen dat het duo op de Grote Markt een fiets losmaakte en er vandoor ging. Het openen van het slot gebeurde met een loper. Bij het wegrijden werden ze door de agenten aangesproken. Een van de tieners zag echter kans om er op de fiets vandoor te gaan. Hij ging met forse snelheid door de Sint Jansstraat en fietste door het rode verkeerslicht op de kruising met het Schuitendiep. De fietser kon een automobilist maar net ontwijken. In de Nieuwe Sint Jansstraat werd de jongen door een agent vastgegrepen. Hierdoor vielen ze beide op de grond. De verdachte krabbelde overeind en rende weg. Op de hoek van de Agricolastraat lukte het een agent de Groninger opnieuw vast te grijpen. Hij rukte zich los, maar viel daardoor tegen een paal. De 17-jarige werd uiteindelijk geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar was ook zijn leeftijdsgenoot. Het duo is verhoord en uiteindelijk door de ouders van het politiebureau gehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Drumstel gestolen

WINSCHOTEN Op de Wezellaan in Winschoten is donderdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.30 uur een drumstel van een aanhangwagen gestolen. Deze stond in een garagebox. Ook miste de 64-jarige eigenaar een tas met onderdelen voor het drumstel en twee muziekboxen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Man zwaait met mes

OUDE PEKELA Een man uit Den Haag (leeftijd onbekend) is donderdagavond door de politie op de Hooiweg in Oude Pekela aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat de jongeman met een mes liep te zwaaien. Verschillende mensen hadden dit gezien. De Hagenaar werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Het mes waarmee hij had gedreigd is in beslag genomen. De reden waarom de verdachte met een mes rond liep is niet bekend. Hij werd ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Rijdende autos vernield

GRONINGEN Een 43-jarige automobiliste uit Groningen kreeg donderdagavond de schrik van haar leven terwijl zij op de Amkemaheerd in Groningen reed. Zij hoorde een harde knal en zag dat een zijruit van haar auto versplinterde. Gewaarschuwde politieagenten troffen de geschrokken vrouw bij het benzinestation. Daar bleek ook nog een taxichauffeur te staan met een beschadiging aan zijn achterlicht. Het is niet bekend door wie en hoe de vernielingen zijn gepleegd. De politie doet onderzoek.

Vrouwen gewond na aanrijding

A7 LEEK Een 32-jarige automobiliste uit Groningen raakte donderdagavond gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Leek. De vrouw remde af voor een file. Dit werd te laat gezien door een 18-jarige inwoonster van Hilversum. Zij knalde achterop haar voorgangster. De Hilversumse kwam met de schrik vrij. Een vrouwelijke passagier moest met borstklachten naar het ziekenhuis. Ook de 32-jarige Groningse werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De autos raakten dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Cafetaria overvallen

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval die donderdagavond heeft plaatsgevonden in de Zaagmuldersweg in Groningen. Twee onbekende mannen kwamen rond 23.00 uur een cafetaria binnen en bedreigden een medewerkster met een nog onbekend wapen. De vrouw voelde zich dusdanig bedreigd, dat ze een geldbedrag gaf. Het duo ging er daarna rennend vandoor richting het Wielewaalplein. De verdachten hadden hun gezicht tijdens de overval bedekt. Beide mannen waren ongeveer 1.65 a 1.70 m lang en droegen een donkere broek. Het slachtoffer doet aangifte.

Opgepakt na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige inwoner van Emmen aangehouden voor mishandeling. De Drent wordt ervan verdacht in de Poelestraat een 24-jarige jongeman uit Hoogezand een broodje hamburger in zijn gezicht gedrukt te hebben. Alsof dat niet genoeg was volgde daarna een kopstoot. De Emmenaar werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser gewond na val

HAREN Een 39-jarige snorfietser uit Zuidlaren is donderdagnacht gewond geraakt op de Rijksstraatweg in Haren. De Drent viel door onbekende oorzaak van zijn fiets en raakte gewond aan zijn gezicht. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen op diverse plaatsen in de provincie Groningen personen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Een overzicht van de meest opvallende incidenten:

Hoogezand De politie heeft donderdagavond in de Kalkwijk in Hoogezand een 48-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. De man liep tegen de lamp toen hij een blaastest moest doen. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,8 promille alcohol (785 ugl) in zijn bloed had. De 48-jarige moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Uithuizen Een 33-jarige automobilist uit Portugal is donderdagavond betrapt op rijden onder invloed op de Havenweg in Uithuizen. De Groningse meldkamer kreeg een melding van een ambulance die de Portugees slingerend over de N46 had zien rijden. Uit een alcoholtest bleek dat de man inderdaad teveel alcohol had gehad. In zijn bloed zat ruim 1,2 promille alcohol (530 ugl).

Groningen Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagavond aangehouden in de Eikenlaan in zijn woonplaats. Toen agenten de man een stopteken gaven, zagen ze direct dat hij bloed doorlopen ogen had. Bovendien rook hij sterk naar alcohol. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6 (715 ugl). Het rijbewijs van de beginnend bestuurder, die minder dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft, is in beslag genomen. Het was de vierde keer dat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Appingedam De politie heeft donderdagnacht in de Solwerderstraat in Appingedam een 30-jarige automobilist uit die woonplaats aangehouden. De bestuurder erkende toen hij door agenten werd aangesproken direct dat hij alcohol had gehad. Op het bureau bleek dat hij bijna 1,5 promille alcohol (645 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Damster is in beslag genomen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 3 november 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1729, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 831, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2866, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Garmerwolde, N360, : aantal geregistreerde voertuigen: 1303, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2375, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 540, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1012, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Blijham, N367: aantal geregistreerde voertuigen: 1206, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.