ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Verslag MJA-bedrijvendag 3 november

4 nov 2011 om 11:22

Het Projectbureau MJA van ICT~Office organiseerde op 3 november de laatste MJA-bedrijvendag van 2011. Zeventien bedrijven die aan de MeerJarenAfspraak energie-efficiency deelnemen, bespraken hierbij de huidige ontwikkelingen rondom de MJA. Onderwerpen als het energie-efficiencyplan (EEP), monitoring en de Routekaart ICT kwamen hierbij aan de orde.

EEP's van MJA-deelnemers

Na de opening van Hanco de Labije (manager MVO & Duurzaamheid ICT~Office) behandelde Marcel Hutjens van AgentschapNL de stand van zaken rondom de EEP's. Het grootste deel van de door de MJA-deelnemers opgestelde plannen (2009-2012) is nu goedgekeurd. Het is de bedoeling dat eind volgend jaar de EEP's voor de periode 2013-2016 zijn ingediend.

Impressie van de MJA-bedrijvendag van 3 november

Monitoring

De Labije lichtte na de bijdrage van Hutjens kort de ontwikkelingen rondom de Routekaart ICT toe. Robert Meijer en Jeroen Ohm van Van Beek Ingenieurs presenteerden vervolgens enkele alternatieve methoden om het energieverbruik van datacenters te monitoren. De afsluitende presentatie was van Hans van der Knaap (AgentschapNL), die liet zien hoe een bedrijfsrapport van een MJA-deelnemer eruit ziet. Gedurende de presentaties kreeg de zaal ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven.

2012

Ook in 2012 zal het Projectbureau MJA samen met AgentschapNL weer een aantal bedrijvendagen organiseren voor de MJA-deelnemers. Mogelijk wordt er dan voor het eerst een 'online' bedrijvendag gehouden.