NEN


04-11-2011

Praktijkgids over implementatie MVO en ISO 26000 nu verkrijgbaar

Jan Willem van den Braak (VNO*NCW) heeft op 2 november het eerste exemplaar van de praktijkgids `Implementatie van MVO - Praktijkcases en tools voor ISO 26000' in ontvangst genomen. Deze gids biedt veel inspiratie en praktische handvatten voor iedereen die ISO 26000 wil toepassen in zijn organisatie. In de gids staan cases van Aa en Maas, Ahrend, Alliander, CSU, Dijkhuis Aannemersbedrijf, De Meerlanden, Nijhuis Pompen, PWN en Van Houtum.

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het boek staan praktijkcases van organisaties die ISO 26000 toepassen.

Praktijkervaring

Sinds het verschijnen van ISO 26000 wordt er veel geschreven over de richtlijn. Maar informatie over praktijkervaring met de toepassing ervan is nog schaars. Dit boek biedt inspirerende praktijkvoorbeelden voor iedereen die overweegt ISO 26000 te implementeren, maar nog niet precies weet hoe. Organisaties die hebben gewerkt aan het tot stand komen van de gids, lopen uiteen van kleine MKB- tot grote (non-)profit organisaties. De gids gaat in op vragen als: hoe pakten zij de toepassing van ISO 26000 aan en welke tools hanteerden ze daarbij? Welke resultaten zijn behaald en wat zijn de leerpunten? En welke waarde voegt ISO 26000 toe aan organisaties op het gebied van MVO?

De auteurs

Auteurs van het boek zijn Pierre Hupperts van The Terrace en Hans Kröder van Learn2Improve Your Planet, die het in samenwerking met NEN uitbrengen. Zij houden zich als deskundige bezig met vraagstukken over MVO en de toepassing van ISO 26000 en hebben zowel nationaal als internationaal brede ervaring op dit gebied.

Quote FNV

Lucia van Westerlaak (FNV) zegt over het boek: "De auteurs geven weer welke stappen er in de praktijk gezet kunnen worden om tot een gedegen toepassing van de richtlijn ISO 26000 te komen. Dan volgt een scala aan voorbeelden die inspireren èn dienen om bedrijven die eerste stappen zetten, valkuilen te laten vermijden. Een handzaam, helder en plezierig boek voor wie van MVO echt werk wil maken."

Meer informatie

De gids is vanaf vrijdag 4 november te bestellen bij de Normshop. Voor inhoudelijke informatie over deze praktijkgids of over ISO 26000: NEN Managementsystemen, telefoon: (015) 2 690 289 of e-mail managementsystemen@nen.nl.