Politie Midden- en West Brabant

Veelpleger verdacht van straatroof en overval

Tilburg, 04-11-2011 o Agenten van het veelplegersteam hebben gisteren (03-11-2011) een 33-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van een straatroof die op 05 september jl. plaats vond in de Joannes van Oisterwijkstraat. Het slachtoffer, een 80-jarige Tilburgse vrouw, deed aangifte.

Ze vertelde dat ze met haar rollator rond 17.00 uur door de straat liep. Ze had haar tas op haar rollator gelegd. Een passerende fietser griste haar tas van het vervoermiddel en vluchtte weg. De politie stelde een onderzoek in waarbij de 33-jarige Tilburger in beeld kwam. De man, die tevens gezocht werd voor een overval op een woning in 's-Gravenhage kon gisteren ingerekend worden. Hij staat bij de politie te boek als bekende veelpleger.

De 33-jarige verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-11-2011 11:40 | © Regio Midden en West Brabant |