Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht, 04-11-2011

Fietsster gewond

BUNNIK Een fietsster raakte op donderdagavond 3 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.55 uur reed een 43-jarige automobilist uit Utrecht over de Provincialeweg, komende uit de richting van Bunnik en gaande in de richting van Zeist. Een 40-jarige fietsster uit Bunnik stak ter hoogte van een fietseroversteekplaats de rijbaan over. De Utrechter probeerde nog voor haar uit te wijken, maar dat lukte niet meer, met een aanrijding tot gevolg. De Bunnikse werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat zij meerdere ribben had gebroken en een hersenschudding had opgelopen. Zij is in het ziekenhuis opgenomen. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Woninginbreker

ZEIST Donderdagavond 3 november heeft de politie een 23-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Na een melding van een alerte burger gingen agenten omstreeks 21.15 uur onderweg naar een woning aan de Melis Stokestraat. Hier zouden twee mannen met zaklampen door een woning lopen. Op aanwijzing van een medewerker van de meldkamer gingen agenten vervolgens naar de Schaerweijdelaan, omdat de verdachten hier inmiddels gezien zouden zijn. Toen agenten daar aankwamen, zagen zij twee mannen op het fietspad op De Dreef fietsen die voldeden aan de doorgegeven signalementen. Bij het zien van de agenten, stapten de mannen van hun fiets af en renden de bossages in in de richting van de vijver. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden gearriveerd die de omgeving van de vijver afzetten. Ook werden een helikopter en een hondengeleider ingezet.

De hond van de hondengeleider trof één van de verdachten uiteindelijk in de bossages aan. Hierop is de man aangehouden. De tweede verdachte rende weg en is uiteindelijk niet meer aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij bleek bij zijn aanhouding bijtwonden van de hond te hebben opgelopen en heeft daarvoor medische hulp gekregen. De politie onderzoekt of de 23-jarige man ook verdacht wordt van een tweede inbraak die avond in een naastgelegen woning aan de Melis Stokestraat.