Gemeente Zeewolde


Nieuws

Doorontwikkeling Aanloophaven

Op woensdagavond 2 november jl. vond in het gemeentehuis de besloten bewonersavond plaats, in het kader van de doorontwikkeling van de Aanloophaven. Omwonenden rondom de Aanloophaven konden kennis nemen van de gewijzigde conceptplannen door met computer en joystick door een virtuele omgeving te navigeren.

De ontwikkelingen en voorzieningen konden zo vanuit verschillende kanten worden bekeken.

Opvallende veranderingen aan de plannen zijn de aankleding van het Raadhuisplein met meer bomen en groen en wijzigingen aan boven- en benedenkade ter hoogte het Raedthuijs en The Harbour. Verder de inrichting op de kop van het Noordereiland met havenfaciliteiten (aanlegsteigers, havenkantoor, sanitair), horeca, terras en woningen.

Op een reactieformulier konden aanwezigen hun mening geven. Nog niet alle reacties zijn doorgenomen. Voor velen was het al wel een opluchting dat de hogere gebouwen uit het beeld waren verdwenen. Ook op de aanpassingen aan de kades ter hoogte van The Harbour en het Raedthuijs, en het groen op het Raadhuisplein werd over het algemeen positief gereageerd.

De reacties en suggesties worden verwerkt en zo mogelijk ook in de 3D presentatie aangepast. Later volgt de terugkoppeling aan omwonenden en de bekendmaking aan andere belangstellenden. Zodra gereed zal hiervan onder andere melding worden gemaakt op de gemeentesite.

Hieronder ziet u een impressie van de nieuwe plannen en de verschillende varianten.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/yRH5g6xBiwY?hl=nl&fs=1

Impressie Raadhuisplein

Impressie bebouwing kop Noordereiland