Politie Noord- en Oost Gelderland

|Brummen - Man onder invloed tegen gevel bedrijf | | De politie heeft vrijdagochtend 4 november een 37-jarige man uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed met zijn auto tegen een gevel van een bedrijf op de Vulcanusweg in Brummen. Er raakte niemand gewond. Een pilaar van de gevel raakte zwaar beschadigd.

De man reed omstreeks 09:30 uur op de Vulcanusweg toen hij naar eigen zeggen bij de rotonde moest uitwijken voor een dier, daardoor op het fietspad terecht kwam en vervolgens tegen de pilaar van de gevel botste. Op dat moment waren er wel werknemers in het bedrijf aanwezig, maar niemand raakte gewond. Ook de bestuurder raakte niet gewond. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De Brummenaar blies een promillage van 1,8. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

2011155389

|     |Epse/ Eefde - Woninginbraken                              |
Tussen donderdag 3 en vrijdag 4 november is er ingebroken in twee woningen. Een woning aan de Rijsseltweg in Eefde en een woning aan de Dortherweg in Epse waren het doelwit. In de omgeving van de Dortherweg werden vier jonge mannen gezien. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie over deze mannen hebben.

Biede inbraken zijn donderdagmiddag ontdekt. In beide gevallen kwam men binnen door een raam te forceren. Wat er precies is weggenomen is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken en onderzoekt ook of de twee inbraken in verband staan met elkaar.

Een getuige zag donderdagmiddag een verdachte situatie aan de Dortherweg. Vier jonge mannen hielden zich daar verdacht op. Door de politie is nog naar deze personen uitgekeken. Zij zijn niet aangetroffen. Even later bleek dat er was ingebroken bij een woning aan de Dortherweg. Mogelijk hebben de mannen iets te maken met de inbraak. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben of iets gezien hebben. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

2011155185, 2011155186

|     |Zutphen - Twee automobilisten gewond na aanrijding        |
Op donderdagmiddag 3 november raakten een 28-jarige man uit Zutphen en een 61-jarige man uit Almen gewond toen beide automobilisten op elkaar botsten op de nieuwe IJsselbrug (N348) in Zutphen. Zij zijn door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16:25 uur de melding van het ongeval. De 61-jarige automobilist uit Almen reed over de nieuwe IJsselbrug vanuit Brummen. Door nog onbekende oorzaak kwam de man op de verkeerde rijhelft terecht, waardoor hij in botsing kwam met een tegemoetkomende auto, bestuurd door de 28-jarige man. Omstanders hebben de twee bestuurders opgevangen tot de komst van de hulpdiensten.

Om de hulpverleners hun werk te laten doen is de weg vanaf Zutphen in de richting van Brummen afgesloten. Er is een omleiding ingesteld waardoor verkeer wel vanuit Brummen in de richting van Zutphen kon rijden. De 28-jarige man liep bij de aanrijding lichte verwondingen op en is voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 61-jarige man had meerdere kneuzingen en een gebroken rib. Ook hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

2011155243

|     |Zutphen - Schade aan auto na proefrit                     |
Op donderdagmiddag 3 november maakte een ouder echtpaar uit Rotterdam een proefrit met een auto. De auto was eigendom van een autobedrijf aan de IJslandsestraat in Zutphen. Enige tijd later werd de auto beschadigd teruggevonden in de buurt van het bedrijf. De politie is op zoek naar het echtpaar om de zaak netjes af te handelen.

Rond 12:45 uur maakte het echtpaar een proefrit met de auto. De auto werd enige tijd later ontdekt in de buurt van het bedrijf en bleek beschadigd. Het echtpaar had hun eigen auto ongezien weer meegenomen. De politie roept deze mensen of eventuele getuigen op om contact op te nemen met 0900 8844 om de schade correct af te kunnen handelen.

2011155028

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --