Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Lomanstraat

---

Nieuwe rozen voor Rosarium De Savorin Lomanstraat

4 november 2011

Het afgelopen jaar is gebleken dat er in het Rosarium aan de De Savornin Lomanstraat een aantal plantvakken zijn waar rozenstruiken nog nauwelijks groeien door onvoldoende licht en allerlei ziektekiemen. Om te achterhalen welk type ziektekiemen de oorzaak zijn van de slechte groei van de rozenstruiken heeft er een uitgebreid onderzoek plaats gevonden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er in vier plantvakken een bepaalde ziektedrager aanwezig is, die in combinatie met onvoldoende licht, de rozenstruiken dermate aantasten dat er nauwelijks groeikansen zijn voor de aanwezige rozenstruiken.

De werkzaamheden

Afdeling beheer groen van stadsdeel gaat van de twaalf aanwezige plantvakken in het Rosarium, vier plantvakken volledig renoveren. Bedoeling is de bestaande rozenstruiken te verwijderen en daarvoor in de plaats een nieuw rozensoort te planten die beter bestand is tegen allerlei ziektekiemen en minder lichtinval.

Uitvoering

Het werk wordt in de periode tussen 7 en 21 november uitgevoerd door eigen personeel van de afdeling beheer groen. Tijdens de werkzaamheden is er mogelijk sprake van tijdelijke overlast voor voetgangers. De overlast bestaat voornamelijk uit verwijderd groen en materieel.

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van deze brief of tijdens de uitvoering vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Hans Hasenbos. Bereikbaar via het centrale informatienummer van stadsdeel Nieuw-West 14 020 of via mail info@nieuwwest.amsterdam.nl.

---