Politie Noord- en Oost Gelderland

Twee automobilisten gewond na aanrijding

Zutphen, 04-11-2011 o Op donderdagmiddag 3 november raakten een 28-jarige man uit Zutphen en een 61-jarige man uit Almen gewond toen beide automobilisten op elkaar botsten op de nieuwe IJsselbrug (N348) in Zutphen. Zij zijn door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16:25 uur de melding van het ongeval. De 61-jarige automobilist uit Almen reed over de nieuwe IJsselbrug vanuit Brummen. Door nog onbekende oorzaak kwam de man op de verkeerde rijhelft terecht, waardoor hij in botsing kwam met een tegemoetkomende auto, bestuurd door de 28-jarige man. Omstanders hebben de twee bestuurders opgevangen tot de komst van de hulpdiensten.

Om de hulpverleners hun werk te laten doen is de weg vanaf Zutphen in de richting van Brummen afgesloten. Er is een omleiding ingesteld waardoor verkeer wel vanuit Brummen in de richting van Zutphen kon rijden. De 28-jarige man liep bij de aanrijding lichte verwondingen op en is voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 61-jarige man had meerdere kneuzingen en een gebroken rib. Ook hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

2011155243