Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 4 november

Noord-Holland Noord, 04-11-2011 o 13.15 uur

Overvaller McDonalds Alkmaar aangehouden

Alkmaar, donderdag 3 november

Een 28-jarige man uit Alkmaar is donderdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Paternosterstraat. De politie deed onderzoek naar de man in verband met de overval op de Mc Donalds aan Robijnstraat op vrijdagochtend 28 oktober jl.

Deze vrijdagochtend kwam rond 00.50 uur een man aan één van de loketten. De man trok een vuurwapen en bedreigde de medewerkster hiermee. Op het moment dat hij het geld had buitgemaakt ging er vandoor in de richting van het AZ -stadion.

Onderzocht wordt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor andere overvallen. De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Overvaller snackbareigenaresse aangehouden

Egmond aan zee, vrijdag 4 november

Een 43-jarige man uit Heerhugowaard is vrijdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Pieter Schotsmanstraat. Rond 22.30 uur sloot de eigenaresse samen met haar man de snackbar af en liep samen met hem naar huis. Onderweg kwamen zij tot de conclusie dat zij iets vergeten waren. Haar man ging terug. De vrouw liep alleen verder en deed thuis de voordeur open. Op het moment dat zij de gang in liep, hoorde zij dat er een man achter haar aan kwam lopen. Hij had een vuurwapen bij zich waar hij de vrouw mee bedreigde. De man trok aan haar tas en ging hiermee vandoor.

De omgeving werd afgezet door de politie. Een getuige die achter de overvaller aan was gegaan zag dat de man spullen achterliet. De getuige verloor de man uit het oog. Agenten zagen de verdachte lopen vlak voor de Prins Hendrikstichting en hielden de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Stukken pallethout op de A7

Wieringerwerf, vrijdag 4 november

Vrijdagochtend werd rond 00.10 uur houten stukken van een pallet aangetroffen op de A7. Het hout lag bij de oprit bij Wieringerwerf richting Middenmeer. Ter plaatse stond een medewerker van een takelbedrijf die met zijn takelwagen de stukken hout beveiligde. Hij had via de ANWB melding gekregen die een telefoontje hadden gehad van een automobilist die over de pallet was gereden. De rijbaan werd afgezet. Er werd onderzoek gedaan. Het is op dit moment nog onduidelijk of het om afgevallen lading gaat.

Poging diefstal brandstof

Heerhugowaard, vrijdag 4 november

Een 38-jarige man uit Litouwen werd donderdagavond rond 23.50 uur aangehouden op de Hasselaarsweg. De politie kreeg een melding dat er iemand brandstof probeerde te stelen bij een transportbedrijf. Agenten troffen op de weg de verdachte aan in een auto met draaiende motor. Naast de auto stonden meerdere lege jerrycans en in het voertuig lag een overhevelslang. De 38-jarige man werd aangehouden voor poging diefstal van brandstof.

Diefstal buitenboordmotor

Alkmaar, vrijdag 4 november

Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagochtend rond 02.40 uur aangehouden op de Prinses Julianalaan. De politie kreeg melding van een diefstal van een buitenboordmotor vanaf de Mauritskade en kreeg een signalement en kenteken door van de degene die de motor gestolen had. Agenten konden de man aanhouden op de Prinses Julianalaan. Hij had inderdaad een buitenboordmotor bij zich.

Autobrand

Hoorn, vrijdag 4 november

Op de Siriusstraat stind vrijdagochtend rond 04.00 uur een auto in brand. Volgens een getuige stond het voertuig kort voor de brand op een andere plek. Vermoedelijk is de auto daarna in brand gestoken. De brandweer bluste de brand. de auto is afgesleept voor onderzoek. Ook enkele voertuigen raakten door de brand beschadigd.

Aanrijding tussen scooter en auto

Den Helder, donderdag 3 november

Een 19-jarige scooterrijder uit Julianadorp werd donderdagmiddag rond 13.50 uur na een ongeval op Middenvliet ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een 76-jarige automobilist uit Julianadorp reed over deze weg en wilde rechtsaf slaan. Hij zag hierbij de scooterrijder die vanuit dezelfde richting kwam over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De scooterrijder had last van zijn nek en had een bloedneus. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Heling quad

Den Helder, donderdag 3 november

Een 22-jarige man uit Den Helder werd donderdagmiddag rond 15.35 uur aangehouden voor heling. Agenten zagen de man over de Waddenzeestraat rijden op een quad. Hij werd staande gehouden op de Reggestraat. Op de quad zaten kentekenplaten die thuis hoorden op een snorfiets die in 2007 was gestolen. De man werd aangehouden voor heling.

Weet wat je koopt. Stop heling.
Heling is het kopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en wie gestolen spullen koopt, stuurt inbrekers op pad. Daar kun je zelf ook slachtoffer van worden. Koop daarom geen spullen waarvan je vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Om heling tegen te gaan is het belangrijk dat je de serienummers van je waardevolle spullen registreert en altijd aangifte doet wanneer ze worden gestolen. Zo voorkom je dat jouw gestolen bezittingen worden verkocht. Op www.stopheling.nl kun je zelf het serienummer van een aangeboden product checken om te zien of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat is dat vaak ook zo!

Inbraak woning

Heerhugowaard, donderdag 3 november

In een woning aan de Jan Glijnisweg werd donderdag tussen 15.00 en 20.00 uur ingebroken. De inbrekers forceerden een keukenraam. Er werden sierraden weggenomen.

Limmen, vrijdag 4 november

Aan de Bogerdlaan werd tussen donderdag 23.15 en vrijdagochtend 03.00 uur ingebroken. De bewoners werden wakker omdat zij geluiden hoorden. Toen er poolshoogte genomen werd zag de bewoner nog net twee tengere posturen wegrennen. Er bleek een deur aan de voorzijde van het huis geforceerd te zijn. Er werd geld weggenomen.

Castricum, donderdag 3 november

In een woning aan de Walingstuin werd donderdag tussen 14.00 en 23.00 uur ingebroken. Er werd aan de achterzijde van de woning een raam geforceerd. Ui thet huis werd apparatuur weggenomen.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Oosterend, donderdag 3 november

Een 18-jarige man uit Oosterend is donderdagacond rond 22.50 uur aangehouden op de Stuifweg. De politie kreeg s middags een melding dat er op Stuifweg vuurwerk werd afgestoken door een aantal jongens. De jongens waren inmiddels de Schoorenweg opgelopen en hadden niets meer bij zich. Vooral een 14-jarige jongen uit Oosterend zou vuurwerk hebben afgestoken. Hij werd thuis gebracht. Hier leverde hij circa 85 stuks illegaal vuurwerk in. Ook een 15-jarige jongen bleek thuis nog enkele stuks vuurwerk te hebben. Ook hij deed afstand hiervan. Na onderzoek bleek het vuurwerk gekocht te zijn bij een woning aan de Harkebuurt. In een caravan op het terrein van de woning werd een partij van circa 50 kg illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. De 18-jarige bewoner deed afstand van de partij. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Burg.