Voedsel en Waren Autoriteit

Boete voor illegale tatoeëerders

Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 04 november 2011

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft 6 tatoeëerders die zonder vergunning vanuit huis werkten, een boete opgelegd. In een aantal gevallen troffen controleurs onhygiënische situaties aan.

Niet hygiënisch werken vanuit een keuken, woon- of slaapkamer kan ernstige risico's voor de gezondheid veroorzaken. Naalden die niet schoon zijn, kunnen besmettelijke ziekten als hepatitis B en C en hiv overbrengen.

Sinds 2007 zijn alle tatoeëerders en piercers verplicht om een vergunning te hebben. Een vergunning wordt door de GGD afgegeven nadat is vastgesteld dat er hygiënisch wordt gewerkt. De nVWA zet de komende tijd extra controlecapaciteit in om tatoeëerders die geen vergunning hebben aan te pakken. Het boetebedrag is EUR 525 en verdubbelt bij herhaling.

De nVWA raadt consumenten aan uitsluitend een tatoeage of piercing te laten zetten bij studio's waar de ondernemer in het bezit is van een vergunning. Deze studio's zijn te vinden op de site www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Meer informatie:

* www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

* Dossier Tatoeages en permanente make-up

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de nVWA (070) 448 46 46.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de nVWA (0800) 04 88.

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit