Gemeente Den Haag

Persbericht

Wethouder Smit opent verkeersplein bij basisschool De Oase

Wethouder Peter Smit (Verkeer) opent vandaag, vrijdag 4 november, het 30e verkeersplein bij basisschool De Oase in Den Haag.

Op het schoolplein is een verkeersparcours compleet met verkeersborden gemaakt. De leerlingen krijgen verkeerslessen, waarbij ze op dit parcours verkeerssituaties kunnen oefenen. Op die manier leren ze in een veilige omgeving om te gaan met het verkeer.

Wethouder Smit is enthousiast over de manier waarop De Oase actief werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rond de school. "De Oase betrekt alle verantwoordelijke partijen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid. De kinderen krijgen verkeerslessen, maar ook de ouders leren hoe ze hun kind veilig naar school kunnen brengen door het project `Kinderen Anders Naar School'. De gemeente zorgt in overleg met de politie voor extra oversteekplekken en paaltjes om parkeren op de stoep tegen te gaan."

De Oase ligt in dezelfde straat als het Hofstadlyceum. Omdat deze straat doodloopt, is de schoolspits bij De Oase nog drukker dan bij de meeste andere scholen. Leerlingen van beide scholen bedachten samen dat kinderen die met de auto gebracht worden verder van school kunnen uitstappen. Op die manier komen er minder auto's in de straat en daardoor wordt het veiliger. Een speciaal ontworpen verkeersbord herinnert ouders eraan hun kind eerder te laten uitstappen.

De pers is welkom om bij de opening van het verkeersplein bij basisschool De Oase aanwezig te zijn.

- Datum: vrijdag 4 november 2011

- Tijd: 14.30-15.00 uur

- Locatie: basisschool De Oase, Donker Curtiusstraat 4