Politie Brabant-Noord

Succes bij radarcontrole

'S-Hertogenbosch, Tilburg, 04-11-2011 o De politie heeft donderdagmiddag om 12.40 uur een 22-jarige Bosschenaar aangehouden als verdachte van een car-jacking en een gewapende overval.

Radarcontrole

Agenten van het team Noord-West waren een radarcontrole aan het houden op de Boschmeersingel. Op dat moment zagen zij dat er een auto met hoge snelheid de controle naderde. Toen de bestuurder zich realiseerde dat er een politiecontrole was reed hij over het trottoir terug van waar hij vandaan kwam. De agenten zette direct de achtervolging in en zagen dat de auto over de Oude Vlijmenseweg reed en linksaf de wijk Schutskamp in ging. De agenten reden ook de wijk in om de auto te zoeken. Korte tijd later zagen ze drie jongens lopen waarvan ze er één herkende. Enige tijd daarna zagen ze in de Jan Pieterszoon Coenstraat de auto in een parkeervak staan zonder inzittenden.

Car-jacking

Onderzoek wees direct uit dat er op deze auto valse kentekenplaten zaten. In de auto zagen de agenten een Duitse kentekenplaat liggen. Op 18 oktober jl.tussen 22.15 en 22.30 uur werd een 47-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch op de Parade met geweld van een auto beroofd. Toen de man met zijn personenauto vanaf de parkeerplaats wilde wegrijden werd het portier opengetrokken. Twee mannen bedreigden de Bosschenaar met vermoedelijk zgn. tasers; een wapen waarmee een elektrische schok wordt afgegeven. De man heeft zich nog tegen zijn belagers verzet, maar heeft uiteindelijk voor zijn eigen veiligheid te strijd gestaakt. De twee mannen reden met de gestolen auto vanaf de Parade via de Triniteitsstraat weg. Het bleek inderdaad deze auto te zijn.

Overval

Eerder deze dag (donderdag) was er een overval op het metaalrecycling en autodemontagebedrijf aan de Pater Geurtjensweg te Tilburg geweest.Rond 11.00 uur bezochten twee mannen het kantoortje van het bedrijf waar op dat moment een 27-jarige medewerkster was. Het gezicht van het tweetal was bedekt. Bij binnenkomst eisten ze geld en zetten hun woorden kracht bij door met onder andere pepperspray te dreigen. Tussen hen en de medewerkster ontstond een worsteling waarbij de vrouw met de pepperspray bespoten werd. Na een korte tijd vertrokken de daders onverrichte zaken. Buiten stapten ze in een gereedstaande auto met chauffeur. De auto reed vervolgens weg in de richting van de Baron van Voorts tot Voortsweg. Ook dit bleek om de auto te zijn die was aangetroffen in deJan Pieterszoon Coenstraat.

Aanhouding

Ondertussen waren andere agenten naar de woning van één van de drie jongens gelopen die ze eerder hadden herkent. Op het moment dat de agenten voor zijn deur stonden kwam hij naar buiten. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. De recherche van de regio Midden- en West Brabant gaat zijn betrokkenheid bij de car-jacking en de overval onderzoeken.