FNV KIEM

Reorganisatie bij drukkerij Lijnco kost veel banen

vrijdag 04 november 2011

Gisteren heeft speciaaldrukkerij Lijnco in Groningen aangekondigd een groot aantal van de ongeveer 170 banen te willen schrappen. Het gaat in totaal om 70 fte's. Dit omdat volgens de directie in 2011 fors verlies wordt geleden.

Reorganisatie onverwachts
Hans Robijn, vakbondsadviseur bij FNV KIEM heeft gisteren met de ondernemingsraad (or) van Lijnco gesproken en is erg geschrokken van dit nieuws. "Deze reorganisatie komt volledig uit de lucht vallen. De cijfers over het eerste half jaar van 2011 zagen er namelijk nog goed uit en nu moet er ineens drastisch bezuinigd worden."

Ondernemingsraad aan zet
FNV KIEM zet dan ook vraagtekens bij het nut en de noodzaak van deze reorganisatie. De or, die adviesrecht heeft bij een reorganisatie gaat nu kritisch naar de cijfers kijken en zit maandag 8 november met de deskundigen hierover om tafel. Daarna moet duidelijk worden of de ondernemingsraad wel of niet kan instemmen met het reorganisatieplan.

Ledenbijeenkomst
FNV KIEM zal zich natuurlijk inzetten om een zo goed mogelijk sociaal plan af te spreken, waarbij de inzet van werk naar werk zal zijn. Volgende week zaterdag 12 november organiseert FNV KIEM om 13.30 een ledenbijeenkomst in het FNV KIEM-kantoor in Groningen, waar leden terecht kunnen met hun vragen.