Politie Hollands Midden

Burgernet gestart in Zuidplas

Zuidplas, 04-11-2011 o Met het versturen van het eerste Burgernetbericht verzorgden burgemeester Kats en politieteamchef René Ravesteijn donderdagavond 3 november de aftrap voor Burgernet in Zuidplas.

Op dit moment zijn 1.648 burgers uit de gemeente Zuidplas aangemeld voor Burgernet.Een mooi aantal om mee te beginnen, vindt politieteamchef Ravesteijn, maar het kan altijd meer! Want door u aan te sluiten bij Burgernet zorgen we samen voor een veiliger Zuidplas.

Hoe werkt Burgernet?

Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een inbraak, doorrijden na een aanrijding of een vermist kind start de meldkamer een Burgernetactie. Er moet hierbij sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een sms met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Als de Burgernetactie beëindigd is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Informatie

Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie en een filmpje over Burgernet te vinden. Daar kunt u zich ook aanmelden voor Burgernet. Sluit u zich vandaag nog aan bij Burgernet, samen zorgen we voor een veilig Zuidplas!