Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Verplaatsingen politiechefs

Hollands Midden, 04-11-2011 o Met ingang van dinsdag 1 november is Hil Renema, plv. districtschef van de politie Duin- en Bollenstreek.

Zij volgt hiermee Jasper Ritzema op. Renema was sinds mei 2002 chef van het politieteam Alphen-Rijnwoude. Hil Renema: Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en sta voor samenwerking en verbinding zoeken en aandacht voor het vak.

Per maandag 14 november wordt John Nieumeijer de nieuwe politiechef van dit team. Hij is 32 jaar werkzaam geweest in Leiden en was teamchef van het team Leiden Zuid, waar ook Zoeterwoude en Voorschoten deel van uitmaken. John Nieumeijer: Ik ken Alphen voornamelijk als burger, maar nu ga ik het ook leren kennen als politieman. Leiden is voor mij vertrouwd, ik ken de stad en de cultuur. In Alphen wordt dat een ontdekkingstocht. Maar dat is geen belemmering, want ik ben altijd in voor verandering.

Volg John Nieumeijer op Twitter; www.twitter.com/jnieumeijer.

Ronald van Riessen volgt Nieumeijer op als chef van politieteam Leiden Zuid. Tot april van dit jaar werkte hij als vervangend manager op de meldkamer. Daarna stapte hij over naar de Dienst Informatie. Ronald van Riessen Team Zuid is een fantastisch werkgebied omdat het zowel stad als dorp is. Het mooie van zon gevarieerd gebied vind ik dat je met heel veel aspecten van het politiewerk te maken hebt.