Gerechtelijke uitspraak maakt weg vrij voor samenwerking

Persbericht van Unie KBO

Den Bosch, 4 november 2011. Het Gerechtshof in Den Bosch deed afgelopen dinsdag uitspraak in hoger beroep over het conflict tussen de Unie KBO en KBO Brabant. Een eerdere uitspraak van de kantonrechter op 24 december 2010 van de Rechtbank in Den Bosch werd hiermee tenietgedaan.

In het vonnis van vorig jaar werd de Unie KBO, met 200.000 leden de grootste ouderenorganisatie van Nederland, veroordeeld tot het terugbetalen van 50.000 euro contributie aan de provinciale KBO Brabant, die per 1 januari 2011 uit de Unie KBO stapte. De kantonrechter verbood de Unie KBO tevens om leden te werven in de provincie Brabant of zelfs diensten aan te bieden aan Brabantse ouderen in het algemeen, en wel op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per overtreding. Dit vonnis is echter in zijn geheel van de baan omdat de Unie KBO nu in hoger beroep op alle punten in het gelijk is gesteld.

De Unie KBO is blij met de rechterlijke uitspraak en is van mening dat het vonnis ruimte biedt om de band tussen KBO-Brabant en de Unie KBO weer aan te halen. "In het belang van een sterke landelijke belangenbehartiging en een optimale service aan alle leden van de KBO-organisatie, ook in Noord-Brabant, is een goede samenwerking tussen de provinciale KBO en de landelijke Unie KBO belangrijk", aldus Unie KBO voorzitter Hans Muis.

*




Razende Robot Reporter