Deltion College


nieuws

04-11-11

Studenten Hotelschool gaan voor gezond

De studenten van de Hotelschool hebben in het kader van de Week van de Smaak een educatief project gestart over gezonde voeding. Op een leuke, maar toch leerzame wijze brachten zij gezonde voeding onder de aandacht bij leerlingen van basisschool de Schatkamer in Zwolle.

Het project was voor de studenten erg leerzaam, omdat zij zelf invulling mochten geven aan de opdracht. Zo moesten de studenten bepalen waar het project uitgevoerd moest worden en wat ze de kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar wilden meegeven. Ook bedachten de studenten hoe zij op een speelse wijze gezonde voeding onder de aandacht konden brengen bij een jonge doelgroep.

Geblinddoekt fruit voelen en proeven was één van de spelletjes die de studenten bedacht hadden. "Wanneer je een lychee in je hand hebt, maar niet weet wat het is, voelt het toch een beetje raar", zei één van de leerlingen van de basisschool. Ook het spelen van een quiz, fruit versieren en fruitdrankjes maken waren activiteiten om gezonde voeding onder de aandacht te brengen van de basisschoolleerlingen.

Student, Andre Spans vind het project zeer geslaagd: "Het was leuk en interessant voor de leerlingen, maar zeker ook voor ons. Je leert toch altijd weer nieuwe weetjes over gezonde voeding. Voor ons is nogmaals bevestigd hoe belangrijk een gezonde voeding is."
---