Politie Brabant Zuid-Oost

Koperdieven op heterdaad betrapt

Heeze, 04-11-2011 o Het stelen van koper mislukte donderdagavond in Heeze. Bij een metaalverwerkingsbedrijf zijn op heterdaad vier mannen aangehouden. Ze hadden diverse zakken met koper klaargezet om mee te nemen.

Een getuige liet de politie donderdagavond kort voor middernacht weten dat bij een bedrijf aan de Industrieweg koper werd gestolen. De politie ging meteen ter plaatse en zette de omgeving af. Op het bedrijfsterrein betrapten zij drie mannen die bezig waren om koper in zakken te doen. Bij het zien van de agenten sprongen twee mannen over een muur. Echter dat mocht niet baten, de politie kon ze toch in de kraag grijpen. Het drietal is rond 23.50 uur aangehouden.

Het gaat om twee mannen van 22 en 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige Rotterdammer. De politie beschikte over informatie dat er mogelijk nog meer personen bij de koperdiefstal waren betrokken en bleef daarom alert aanwezig in de directe omgeving van het bedrijf. Hierdoor kon rond 2.00 uur op de Industrieweg nog een vierde verdachte, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, opgepakt worden. Op het bedrijventerrein waren reeds 18 zakken met in totaal 660 kilo koper gevuld. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.