Plan Nederland

Oost-Afrika: het regenseizoen is op tijd begonnen

04 november 2011

Eindelijk is er ook goed nieuws over de droogte en de voedseltekorten in Oost-Afrika. In Somalië, Ethiopië en Kenia is het korte regenseizoen op tijd begonnen. De boeren hebben hun akkers ingezaaid en hopen natuurlijk op een overvloedige oogst dit jaar. Tot die tijd blijft voedselhulp het nodig. Als het blijft regenen, zal Plan binnenkort wel kunnen stoppen met de distributie van drinkwater.

Maar de regen brengt ook nieuwe gevaren. Want als het te hard gaat regenen, kunnen de gewassen wegspoelen en dorpen overstroomd raken. Dit gebeurt al op enkele plaatsen in het noorden van Kenia en in Zuid-Sudan. Bovendien stijgt met de regen het risico op het uitbreken van ziekten als diarree, cholera en malaria. Plan en de andere organisaties in het gebied zijn daarom alert en hebben voldoende medicijnen in voorraad om een uitbraak van diarree en andere ziekten het hoofd te bieden.

Een andere bron van zorg is de veiligheidssituatie in het grensgebied van Somalië en Kenia, waar Somalische milities dreigen met aanvallen op Keniaanse dorpen.

Bovendien komen er nog steeds veel vluchtelingen uit Somalië. De kampen in Kenia herbergen inmiddels honderdduizenden gevluchte Somaliërs.

Steun uit Nederland

Nederlandse sponsors hebben een recordbedrag van 400.000 euro gedoneerd aan Plan voor noodhulp in de door honger getroffen regio. Mede dankzij deze giften kan Plan veel doen om de kinderen en hun familie te steunen.

In Ethiopië
krijgen bijna 185.000 kinderen en volwassenen voedsel en water. Ook zijn er sanitaire voorzieningen aangelegd.

In Kenia
krijgen kinderen een dagelijkse maaltijd op school. Dankzij deze maaltijden komen er nu veel meer kinderen naar school. Families krijgen bovendien water en medische zorg. Plan bereikt 632.000 kinderen en volwassenen.

In Zuid-Sudan
krijgen 136.000 mensen voedsel en water. Net als in Ethiopië zijn er ook sanitaire voorzieningen aangelegd.

Humanitaire hulp is nog vele maanden nodig en daarvoor is veel extra geld nodig.

Donaties blijven daarom van harte welkom.

Heel hartelijk dank!

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/2Bg5f7xqa20

""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766