Gemeente Den Haag

Persbericht

Haags aanbestedingspaspoort eenvoudiger

De gemeente Den Haag vereenvoudigt het Haags aanbestedingspaspoort.

Dit paspoort is bedoeld voor ondernemers, die willen inschrijven op een gemeentelijke aanbesteding. Zij hoeven daarmee slechts één keer per jaar in plaats van steeds opnieuw een stapel documenten te overleggen.

Het aanbestedingspaspoort is in 2009 op initiatief van het MKB ingevoerd Uit een evaluatie blijkt nu dat het paspoort nóg simpeler kan. De verschillende delen waaruit het paspoort nu nog bestaat worden samengevoegd tot één deel. Daarnaast kunnen ondernemers in het vervolg het hele jaar door het paspoort aanvragen in plaats van per kalenderjaar.

"Den Haag wil de MKB-vriendelijkste stad worden. Het is dus heel belangrijk dat ondernemers zo min mogelijk onnodige administratieve rompslomp op hun bureau krijgen," aldus wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie).

Wethouder Kool heeft zich namens het Europese Comité van de regio's (een adviesorgaan van de Europese Commissie) sterk gemaakt voor de invoering van het aanbestedingspaspoort in Europa. Het Europees Parlement heeft dit advies overgenomen.