Gemeente Den Haag

Nieuwe aanpak brede scholen

'Je kunt de lat voor kinderen niet hoog genoeg leggen. Het is ook goed als een schoolteam consequent laat zien: 'zo gaan we met elkaar om'. Ik wil niet meer horen wat leerlingen niet kunnen, maar zien wat wel kan.'

Met deze woorden prijst wethouder Ingrid van Engelshoven de nieuwe aanpak van enkele brede scholen in de krachtwijken. Respect voor elkaar, maar ook voor het lesmateriaal, staat centraal en ouders worden intensief bij de school betrokken.

In het artikel 'Scholen zijn strenger, het einde van de excuuscultuur' van de Haagse Courant (Algemeen Dagblad) vertelt Michael Krul, schooldirecteur van basisschool Comenius in Transvaal, over deze nieuwe aanpak met een ouderwets tintje. Hij deed zijn ideeën onder meer op tijdens een studiereis naar scholen in de New Yorkse wijken Bronx en Harlem.

Lees meer over het artikel op Den Haag wijkaanpak.

Brede school

Een brede school is meer dan een school. In een brede school werken organisaties samen om de kansen van opgroeiende kinderen te vergroten. Of om een op elkaar aansluitende opvang te bieden. In de brede school werkt het onderwijs samen met kinderopvang, welzijn, peuterspeelzaal, sport, cultuur, bibliotheek of andere instellingen.

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/bredeschool.