Gemeente Soest

Meest energiebesparende straat van Nederland in Soest?

4 november 2011

Het komende half jaar gaan bewoners van de Van Lenneplaan proberen de meest energiebesparende straat van Nederland te worden.

Cees en Greetje van den Hoed maakten hun buren enthousiast om samen energie te besparen. Op 11-11-2011 starten zij, met 20 huishoudens in de straat, met de landelijke wedstrijd `Het Klimaatstraatfeest'. Ook andere straten uit de gemeente kunnen meedoen met hun straat. Meedoen levert een lagere energierekening op, een duurzamer Soest en wellicht ook nog mooie prijzen.

Op vrijdag 11-11-2011, de Dag van De Duurzaamheid, geeft wethouder Witte het startsein voor Klimaatstraatfeest in de Van Lenneplaan. Deze straat vervult het komend half jaar een voorbeeldrol over energie besparen in huis en hoe je dat samen met je buren kunt doen. De straat presenteert welke energiebesparende acties ze willen uitvoeren en is er een energiequiz, waarbij energiebesparende materialen te winnen zijn!

Op de energiemarkt presenteren diverse bedrijven uit de gemeente Soest en omgeving zichzelf met energiebesparende materialen zoals ledverlichting, isolatietechnieken en zonnepanelen.

Iedereen die ook mee wil doen met `Het Klimaatstraatfeest' is tijdens deze feestelijke aftrap welkom tussen 17.30 en 19.00 uur in de Van Lenneplaan. Vanwege de organisatie is het fijn om te weten op hoeveel belangstellenden gerekend kan worden. Stuur dan een e-mail naar energiek@soest.nl.

Meedoen met uw eigen straat kan al met twee huishoudens. Het is zinvol, leuk en simpel. Aanmelden kan via www.klimaatstraatfeest.nl bij `doe mee'. Voor alle energiebesparende acties krijgen huishoudens punten. Dat kunnen kleine acties zijn, zoals het dichten van kieren tot het gezamenlijk aanschaffen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De straat die gezamenlijk de meeste punten verzamelt, wordt in het voorjaar beloond met een groot straatfeest met een straatfeestpakket. Vorig jaar vielen in Soest o. a. de Insingerstraat, de Bartolottilaan, de Clauslaan en de Gustaaf Gelderhof in de prijzen.

De gemeente Soest vindt het belangrijk inwoners te stimuleren om energie te besparen. De gemeente is daarom ook een stergemeente in de wedstrijd `Het Klimaatstraatfeest. Dit betekent dat elke straat in Soest die zich aanmeldt voor het Klimaatstraatfeest 1000 punten voorsprong krijgt op straten uit andere gemeenten die geen stergemeente zijn.

De opening van `Het Klimaatstraatfeest' is mede mogelijk gemaakt door: Van de Grift Bouwbedrijf, Cees van den Hoed bv, Elektrofort B.V., Provak Soest, E.nu Midland en M.O.B. Consultancy b.v.

Let op: een deel van de Van Lenneplaan is op 11-11-2011 tijdelijk afgezet (vanaf nr. 67 tot de Hartmanlaan). Hier kunt u tussen 17.00 en 20.30 uur dus niet inrijden en parkeren.