De Unie


Grote klap door bekendmaking ontslagen bij ING

Geplaatst op 04 november 2011
Donderdag 3 november heeft ING de kwartaalcijfers bekend gemaakt en wat een klap! Er gaan 2700 arbeidsplaatsen verloren bij de bank. En dat gelijktijdig bekend maken met een goede winst. Dit is een wel erg crue samenloop van mededelingen van ING. Zonder twijfel hebben deze aankondigingen een effect op het aanstaande onderhandelingsproces bij ING Bank.

Onderhandelingen ING Bank (inclusief WUB)

Woensdag 9 november overhandigen de vakorganisaties en de onderhandelingsdelegatie van ING Bank elkaar hun voorstellenbrief. Bekijk hier de concept voorstellen van De Unie. Heb je daar nog een reactie op? Mail mij die dan voor dinsdag 8 november a.s. via inggroep@unie.nl. De cao-partijen komen tijdens de onderhandelingen langs op de locaties in Amsterdam, Leeuwarden en Arnhem. Meer info hierover lees je op cao-website bij ING Bank.

ING Verzekeren en Investment Management

Omdat we vroeg in het jaar zijn begonnen met de onderhandelingen bij ING Verzekeren en Investment Management hebben we afgelopen zomer de onderhandelingen tijdig af kunnen ronden. Aanstaande donderdag 10 november tekenen de cao-partijen de nieuwe cao en het Sociaal Plan van ING Verzekeren en Investment Management. Zo krijgt een ieder per 1 januari 2012 een salaris overgemaakt en ontvang je snel een compleet herschreven cao.

Ledenwerfflyer De Unie

Met de aankondiging van het enorme verlies van arbeidsplaatsen wil De Unie met ING Bank afspraken maken over een goed Sociaal Plan. De Unie heeft hiervoor een speciale flyer gemaakt. Maak je collega lid via onze speciale ING ledenwerfactie `6 maanden voor 25 euro' en ontvang zelf ook een attentie. Nu is zeker het moment om mee te praten en te stemmen!
Het zijn roerige tijden bij ING. Met elkaar maken we ons sterk voor jouw belang!

Emanuel Geurts
Belangenbehartiger