Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Nieuwbouwplannen OLVG-Prinsengrachtziekenhuis stopgezet

Nieuwbouwplannen OLVG-Prinsengrachtziekenhuis stopgezet

OLVG blijft zorg aanbieden op locatie Prinsengracht

Amsterdam, vrijdag 4 november 2011

De zorg is voortdurend in beweging en ziekenhuizen komen steeds meer onder financiële druk te staan. Om aan iedereen de beste zorg te kunnen blijven leveren in Amsterdam en een toonaangevend en gastvrij ziekenhuis te blijven, zijn we genoodzaakt op onze financiën te letten en keuzes te maken. Daarom heeft de Raad van Bestuur besloten de vernieuwbouw van het OLVG-Prinsengrachtziekenhuis stop te zetten en de panden aan de Prinsengracht en de Kerkstraat te verkopen.

Dit is een lastig besluit. Dit mooie ziekenhuis aan de Prinsengracht heeft een historie van meer dan 150 jaar en lange tijd zijn we van plan geweest de locatie zelf te verbouwen.

OLVG blijft wel op de Prinsengracht
Wel willen we gastvrije en kwalitatief goede zorg blijven leveren aan patiënten in het centrum van Amsterdam. In samenspraak met de toekomstige koper of ontwikkelaar van het pand, gaat het OLVG bekijken hoe we polikliniekruimten en een diagnostisch centrum kunnen behouden op de Prinsengracht. We gaan de komende tijd onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om op de Prinsengracht te blijven en met welk aanbod.

Vanaf begin 2012 wordt gezocht naar een koper of ontwikkelaar voor de gebouwen aan de Prinsengracht en de Kerkstraat.

Nieuwsbericht laatst nagekeken op vrijdag 04 november 2011 Vragen over deze pagina? Mail naar informatieSPAMFILTER@olvg.nl