Gemeente Halderberge


Voortgang bestemmingsplan Buitengebied

Op 22 september j.l. stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied Halderberge vast . De Provincie heeft de afgelopen zes weken de tijd gehad om op het plan te reageren. Wij hebben inmiddels een reactieve aanwijzing van de provincie ontvangen. Deze aanwijzing is in te zien op de website ruimtelijke plannen.

Het adviesbureau, dat voor ons de plannen maakt, kon in verband met een faillissement niet aan haar verplichtingen voldoen. Daardoor was het niet zeker of de geplande officiële bekendmaking van het bestemmingsplan gehaald kon worden. Inmiddels heeft het adviesbureau ons op 1 november j.l. laten weten overgenomen te zijn en hun lopende werkzaamheden per direct weer op te pakken. Alles wordt nu in het werk gesteld om het plan zo spoedig mogelijk gereed te hebben voor publicatie. Door de onvoorziene omstandigheden vindt de publicatie van het bestemmingsplan Buitengebied op 16 november 2011 plaats, in plaats van 9 november.

Inmiddels zijn wij de beantwoording op de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan het afronden. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan ontvangt voor 16 november bericht.