Gemeente Eindhoven

Helmond, Best en Veldhoven ondersteunen Campus ISE

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Helmond, Best en Veldhoven hebben de intentie uitgesproken om een financiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Campus Internationale School Eindhoven, onder voorbehoud dat de gemeenteraden hiermee akkoord gaan. Deze moeten daarover nog besluiten. Het gaat om een totaalbedrag van ruim 2 miljoen euro. Dit wordt opgebracht door jaarlijkse bijdragen van in totaal EUR 150.000,-- tijdens de periode van de contractduur met het consortium dat de bouw en exploitatie voor haar rekening neemt. Het bedrag wordt verdeeld naar rato van het aantal inwoners per gemeente. De ISE komt op het terrein van de voormalige `De Constant Rebecque Kazerne' aan de Oirschotsedijk 14b in Eindhoven.

De gemeente Eindhoven ziet de financiële bijdrage als een regionale erkenning die het belang van de toekomstige internationale campus onderstreept. Het vestigingsklimaat voor kenniswerkers wordt hierdoor nog aantrekkelijker.

Samenwerking campusgemeenten

De vier campusgemeenten Helmond, Veldhoven, Best en Eindhoven hebben afgesproken om in het kader van het uitvoeren van het programma Brainport 2020, meer samen op te trekken om het vestigingsklimaat voor de bedrijven te verbeteren, en zo meer bedrijven te trekken. Brainport 2020 is de strategie dat Zuidoost-Nederland tot koploper in de internationale kenniseconomie moet maken.

Bijdragen

De investeringskosten voor de Campus Internationale School Eindhoven worden betaald door de gemeente Eindhoven, de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland, de provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en overige organisaties. Daarnaast draagt het regionale bedrijfsleven bij aan de ontwikkeling met een bijdrage van 4 miljoen, bijeengebracht door 33 bedrijven.

Internationale School Eindhoven

De ISE voorziet in meer dan alleen internationaal basis- en voortgezet onderwijs. De ISE doet naast het onderwijsaanbod, dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, dienst als ontmoetingsplaats voor internationale gezinnen en hun kinderen. Het is voor Brainport als toptechnologieregio noodzakelijk voldoende kenniswerkers aan te trekken en te behouden. Door de realisatie van de Internationale School Eindhoven wordt de regio Eindhoven nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor kenniswerkers. Volgens de huidige planning opent de school in 2013 haar deuren op de nieuwe locatie.