HCC!digital 2011: ben je klaar voor de digitale toekomst?

Persbericht van HCC

HCC, de vereniging van computergebruikers , organiseert in samenwerking met STRATO op vrijdag 4 en zaterdag 5 november aanstaande de tweede editie van hét digitale kennisevenement HCC!digital in Jaarbeurs Utrecht. Tijdens dit evenement staat de toekomst van de digitale wereld en de toename van online bedreigingen centraal. Bezoekers kunnen lezingen en workshops volgen over bijvoorbeeld veilig internetgebruik. Bekende opinieleiders discussiëren over de laatste digitale ontwikkelingen. De online kaartverkoop voor HCC!digital is gestart op www.hccdigital.nl

Belangrijke thema's als privacy en social media komen uitgebreid aan bod tijdens HCC!digital, maar uiteraard is er op de beurs ook ruimschoots aandacht voor andere computer- en internetgerelateerde onderwerpen. Zo worden de nieuwste spellen getoond op het games-eiland en is er aandacht voor de laatste 3D-technieken. Er worden workshops en lezingen gegeven over onder andere online delen, het 'nieuwe werken', kinderen en internetveiligheid, cloud computing en LinkedIn.

Ontmoet digitale opinieleiders
Politici, mensen uit het bedrijfsleven en opinieleiders vertellen tijdens HCC!digital over de impact van de laatste digitale ontwikkelingen op business, technologie en marketing. Voorbeelden van sprekers zijn: Marietje Schaake (lid van het Europees Parlement en stichter van de inter-parlementaire groep Nieuwe Media en Technologie), Charlie Aptroot (lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal) en Brian Fitzpatrick (aanvoerder van Google's Data Liberation Front). Ook Ot van Daalen (directeur Bits of Freedom) en Brenno de Winter (onderzoeksjournalist met specialisatie IT-beveiliging en privacy) geven hun mening over actuele zaken.

Online veiligheid centraal
Met de voortdurende groei van het internet is het van groot belang dat veiligheid de hoogste prioriteit krijgt. Dit onderwerp speelt daarom een grote rol tijdens HCC!digital. Arda Gerkens, directeur HCC: "We doen tegenwoordig van alles online. Netwerken, bankieren, aankopen, foto's delen, gamen en muziek beluisteren. Maar berichten over lekke overheidsites, phishing of financiële fraude verschijnen steeds vaker in het nieuws."

"Internet biedt een zee van mogelijkheden, maar steeds vaker vragen we ons af of de sites die we bezoeken wel betrouwbaar zijn en of het veilig is om informatie in de cloud te zetten. Op HCC!digital zie je veiligheid in alle thema's terugkomen. We geven je praktische tips en er is veel ruimte om ervaringen te delen. Of het nu gaat om de veiligheid van een pc, laptop, tablet of smartphone; HCC!digital biedt de beginnende én ervaren digitale consument twee dagen lang de meest actuele kennis rondom dit onderwerp."




Razende Robot Reporter