Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 25 oktober 2011

Internationaal bejubelde voorstelling komt naar Nederland Political Mother van Hofesh Shechter
Alleen te zien in Amsterdam en 's Hertogenbosch

Na Barcelona, Londen, Singapore en Los Angeles komt choreograaf Hofesh Shechter naar Nederland met zijn internationale hit Political Mother. Shechter wordt gezien als een van de opvallendste en spannendste artiesten van de laatste jaren vanwege zijn talent om sferische, groovy muziek te combineren met ruige dans. Als ex-drummer componeert hij de soundscapes voor zijn dansstukken zelf. Political Mother: dans met de vibe van een rockconcert.

Political Mother is een mozaïek van scènes over politiek en macht met tien dansers en vijf muzikanten. De opzwepende muziek drijft de dansers naar de toppen van hun kunnen. In een reeks surrealistische beelden passeren Samoerai, een dictator, militairen en opstandelingen de revue. Amusant en schokkend tegelijk. De Britse krant The Telegraph gaf vier sterrren: 'Part dance show, part heavy-rock gig, Hofesh Shechter's first ever full-length work is an audio-visual marvel.'

Geboren in Jeruzalem en als voormalig danser van het gerenommeerde Batsheva Dance Company, vertrok Hofesh Shechter in 2002 als danser naar Londen en maakte in 2004 zijn debuut als choreograaf. In 2007 raakte zijn carrière internationaal in een stroomversnelling met zijn choreografieën Uprising en In your rooms.

Shechter is onder meer Associate Artist van het vermaarde Londense Sadler`s Wells en winnaar van de Critic`s Circle National Dance Award voor beste choreografie (2008). In datzelfde jaar opende hij het internationale dansfestival Julidans in 2008 in de Stadsschouwburg Amsterdam met twee choreografieën Uprising en In your rooms. 'Dans met een bite' en 'prachtig beeld' (Het Parool).

Exclusief: nagesprek Guy Cools met Bruno Guillore en Winifred Burnet-Smith Na afloop van de voorstelling op vrijdag 4 november in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch gaat Guy Cools in gesprek met Bruno Guillore, dansrepetitor en rechterhand van Hofesh Shechter, en Winifred Burnet-Smith, danseres bij het gezelschap. Guy Cools is als dramaturg verbonden aan Danshuis Station Zuid en werkte ondermeer samen met de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Deelname aan het nagesprek is gratis voor bezoekers van de voorstelling. Aanmelden is niet nodig.

Vrijdag 4 november Theater aan de Parade 's-Hertogenbosch www.theateraandeparade.nl 0900 ­ 3372723 / Nagesprek Guy Cools (dramaturg Danshuis Station Zuid) met Bruno Guillore (dansrepetitor en rechterhand van Hofesh Shechter ) en danseres Winifred Burnet-Smith

Woensdag 2 november: Stadsschouwburg Amsterdam www.ssba.nl 020-6242311 / Inleiding 19.15 uur door Jacq. Algra (danswetenschapper en publicist)