Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 4 november 2011

AUTUMN CD-PRESENTATIE

20:00 uur

Zaterdag 5 november 2011

WAYLON

21:00 uur


---

WAYLON en AUTUMN DIT WEEKEND IN HET BOLWERK, SNEEK

Het programma van Poppodium Het Bolwerk te Sneek heeft dit weekend heavy rock en heerlijke soul op het programma. Op vrijdag 4 nov presenteert Autumn officieel hun cd en op zaterdag 5 staat niemand minder dan Waylon op het podium van Het Bolwerk! Autumn heeft haar wortels onveranderd stevig verankerd in heavy gitaargeoriënteerde bodem, maar kent een toenemend aantal vertakkingen naar progressievere muziekstromingen en alternatieve benaderingen. Waylon brengt zijn soulvolle nummers als nooit tevoren. Rebels, catchy en een heerlijke stem die je meesleept van begin tot einde. De zaal gaat op 4 november open om 20.00 uur open en op 5 november om 21:00 uur. Voor beide concerten zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Dat hij met zijn warme mix van rock, soul en blues groot ging worden en menig vrouwenhart in vuur-en-vlam zet, was al duidelijk toen Waylon werd getekend door het legendarische Motown-label. Meer dan 10 jaar timmerde hij al aan de weg, voordat hij doorbrak in het televisieprogramma Holland's Got Talent. Hij scoorde daarna een top-10 hit en zijn album Wicked Ways, een plaat die geproduceerd en ingespeeld is door de absolute top van de internationale muziekwereld, werd vervolgens ook een groot succes.

Waylon is gezegend met een podiumuitstraling die minstens even groot is als zijn talent en een stem, die alle rock en soul van de jaren zestig en zeventig in zich verenigt. Maar Waylon's muzikale verleden is op zijn zachts gezegd bijzonder. Na een moeizaam begin, kwam zijn muziek via-via bij zijn grootste held Waylon Jennings, wat voor Waylon de stimulans was om door te gaan met schrijven. Wat geleid heeft tot het succesvolle album Wicked Ways en het huidige nieuw materiaal. Waylon's nieuwe sound ligt nu nog dichter bij hemzelf, en is zowel tijdloos als van nu.

Heavy rockformatie Autumn meldt zich terug aan het front met haar vijfde full-length album. ! Autumn heeft haar wortels onveranderd stevig verankerd in heavy gitaargeoriënteerde bodem, maar kent een toenemend aantal vertakkingen naar progressievere muziekstromingen en alternatieve benaderingen. De band heeft in ongewijzigde bezetting optimaal kunnen putten uit de rijkdom aan ervaringen die werd opgedaan tijdens de opnames en het tourschema voor voorganger 'Altitude'. Het inspireerde de zes sterk naar elkaar toegegroeide muzikanten om zich voor de opvolger te concentreren op het nog verder uitdiepen en verbreden van zowel songwriting als sound. Een nog duidelijker sleutelrol is ditmaal weggelegd voor Marjan Welman, die met haar zang het unieke karakter van elke song versterkt en tegelijkertijd die verschillende karakters weet te verenigen in een krachtige eenheid. Het heeft geleid tot een bundeling van markante songs in een divers maar verrassend compact album dat zich durft te meten met albums uit alle genres waarmee Autumn's veelzijdige muziek raakvlakken vertoont.