Beloofde miljarden voor werkloosheid Lelystadse ondernemers haalbaar

Persbericht van Centraalpunt

Beloofde miljarden voor werkloosheid van Lelystadse ondernemers Melvin en Marcel van Rooijen zijn haalbaar

De enthousiaste ondernemers hebben de casus U Wil Werken in opdracht van de uitkeringsinstantie uitgevoerd en dit is een succes! Hieruit blijkt dat miljarden besparen op uitkering en kosten, door werklozen snel en op een innovatieve manier te helpen aan werk, mogelijk is.

De ondernemers hebben als insteek en benadrukken nog steeds: 'Wie wil, zoekt een mogelijkheid, wie niet wil een excuus.' Kernpunten van het idee waren en zijn nog altijd: bied iedere ondernemer met banen de juiste mix van mogelijkheden in een pakket aan en beloon de werkloze medemens met een nieuwe uitdaging. 'Motiveer, bied aan en durf te handhaven binnen redelijke beleidslijnen', aldus Melvin en Marcel van Rooijen.

Natuurlijk zijn er punten van verbetering gevonden, maar de kern is dat niet de beoogde 3,6 miljard, maar zelfs ruim over de 4 miljard haalbaar is als men het plan omslaat naar de macro economische cijfers.

Inmiddels zijn betreffende instantie en enkele (Tweede)Kamerleden op de hoogte en is het afwachten op hun voortgang en beslissingen voor de ondernemers en hun plan. Tot nog toe geen positieve of negatieve reactie. Gesprekken met hun eigen Lelystad en de Provincie staan natuurlijk hoog op hun agenda met deze casus als harde werkelijkheid.

*

Links:
http://www.centraalpunt.nl



Razende Robot Reporter