U & EYE Fonds opgericht voor EYE, het nieuwe filmmuseum

Persbericht van EYE Film Instituut Nederland

Steun filmliefhebbers garandeert toekomstige ontwikkeling instituut

In het voorjaar van 2012 opent EYE, het nieuwe filmmuseum, de deuren van het spectaculaire gebouw aan de oevers van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Particulieren kunnen samen met EYE bouwen aan het huis van de film: een bijdrage leveren aan de inrichting van het museum, én voor speciale evenementen en programma's in de jaren na de opening. Daarom is op 3 november het U & EYE Fonds opgericht. Participanten worden beloond met een flink belastingvoordeel en verschillende privileges.

Het U & EYE Fonds draagt bij aan de inrichting van het gebouw. Liefhebbers van de film- en beeldcultuur kunnen instappen door een 'stoel te kopen' . Participanten hebben een bevoorrechte status binnen EYE, het nieuwe filmmuseum en krijgen een U & EYE card voorzien van een saldo. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld entreekaarten voor tentoonstellingen en filmvoorstellingen kopen en exclusief dineren in het restaurant.

Filmwereld zet zich in
Omdat EYE ook een ontmoetingsplek wordt voor de Nederlandse filmindustrie, hebben 22 Nederlandse filmiconen vrijwillig meegewerkt aan een wervende film voor het U & EYE Fonds. 'Vrijwillig' werd heel letterlijk genomen: Gouden Kalfwinnaars Carice van Houten en Nasrdin Dchar vormden een gouden schoonmaakteam, deden Hans Kemna en Yorick van Wageningen een behangklus, schrobde Waldemar Torenstra op eigen wijze de ramen en gingen Huub Stapel en Cees Geel aan de slag als klusduo. De wervingsfilm is vanaf 11 november 2011 te zien op de website www.eyefilm.nl/ueneyefonds.

Meer over het fonds is te lezen op de website
www.eyefilm.nl/ueneyefonds. Daar staat ook de brochure van het U & EYE Fonds.

Links:
http://www.eyefilm.nl/ueneyefonds



Razende Robot Reporter