Dienstenbond CNV

Nieuws

3 november 2011

Supermarkten: CAO slepende affaire

Werkgevers weer terug naar achterban

CNV Dienstenbond heeft de afgelopen week twee keer met werkgevers gesproken over de cao in de hoop toch nog goede afspraken te kunnen maken. Ondanks de niet aflatende inzet van CNV Dienstenbond lukt het werkgevers niet om op één lijn te komen en een afspraak te maken. Nog één mogelijkheid staat open, anders is het definitief over en sluiten.

CNV Dienstenbond geeft niet op. Ondanks forse tegenwind is er toch gesproken over een cao. Alle zeilen zijn bijgezet om tot een akkoord te komen. Dat leek te gaan lukken, maar toen het puntje bij paaltje kwam keerde de wal het schip, werkgevers bleken toch nog geen voldoende mandaat te hebben. Met de haven in zicht wordt er nog één poging gedaan, volgende week besluiten werkgevers of zij een cao kunnen sluiten, het antwoord aan vakbonden is dan helder, het is ja, of het is nee.

Als het akkoord er komt, dan kunnen we spreken over een goede cao met kwalitatieve afspraken, gericht op de toekomst. En met een goede loonsverhoging. Een pakket waar alle partijen trots op kunnen zijn, als werkgevers ook inzien dat dat zo is. Het niet accepteren van de afspraken die er nu liggen, zal de branche ver terugzetten.

Tenslotte, de cao is van iedereen. Met meer leden staan we sterker, maar je collega lid. Wijs ze op de vakbond die op inhoud tot afspraken wil komen! Kijk op: WWW.IKWERKINDESUPERMARKT.NL voor meer informatie voor het lidmaatschap.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 - 5651052 of e-mail: supermarkten@remove-this.cnvdibo.nl Of kijk op internet: www.ikwerkindesupermarkt.nl. Twitter: www.twitter.com/feddemonsma (@FeddeMonsma)