Roparun Centra lanceert gratis blog voor mensen met kanker

Persbericht van Deelgenoot

Rotterdam - Mensen met kanker zitten vaak in een spagaat: enerzijds willen ze familie en vrienden informeren over hun ontwikkelingen, anderzijds vergt de ziekte zoveel van ze dat ze de energie er niet voor hebben. Hoe goed bedoeld ook; het is soms zwaar de vele telefoontjes uitgebreid te beantwoorden als je net terug bent van een belastend onderzoek of moeilijk gesprek.

Annietha Tigchelaar ondervond zelf de ballast van de 'zware telefoongesprekken' en ontdekte het gemak van het weblog om iedereen op de hoogte te houden. Zo kreeg ze het idee om anderen te attenderen. En daaruit is www.roparuncentra.deelgenoot.nl geboren.

Vanaf vrijdag 4 november is www.roparuncentra.deelgenoot.nl operationeel. Op de website kunnen kankerpatiënten een eigen weblog bijhouden. Dit heeft vele voordelen:
- een uitlaatklep voor betrokkene in een gepaste en besloten omgeving. - een plek waar belangstellenden recente en juiste informatie kunnen lezen.
- een chronologisch overzicht van zieke (patiënt) en ziekte. - een plek waar belangstellenden reacties kunnen geven, die de kankerpatiënt kan lezen wanneer het hem/haar uitkomt. - een verslag om te bewaren voor alle betrokkenen.

Kanker en schrijven
Uit Amerikaans onderzoek ('Expressive writing and cancer' door Nancy P. Morgan) is gebleken dat de helft van de kankerpatiënten die over hun gevoelens en gedachten schreven, na afloop aangaven dat ze beter met de ziekte om konden gaan. Hierdoor voelden ze zich ook lichamelijk beter. Na drie weken bleek dit percentage alleen maar te zijn gegroeid..

Roparun Centrum
Met de lancering van www.roparuncentra.deelgenoot.nl biedt het Roparun Centrum Rotterdam kankerpatiënten en naasten de mogelijkheid derden online te informeren over de ziekte. Een initiatief dat goed past in de optimale ondersteuning bij kanker die het Roparun Centrum biedt. Meer informatie over het Roparun Centrum is terug te vinden op www.roparuncentra.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.roparuncentra.deelgenoot.nl



Razende Robot Reporter