Mensen en dure spullen wereldwijd getraceerd

Persbericht van NTM Technologies

NTM werkt samen met Google Maps voor GPS tracking en beveiliging

WERKENDAM - Patiënten van zorginstellingen, mensen met gevaarlijke beroepen of waardevolle spullen als een auto, laptop of handtas kunnen voortaan wereldwijd getraceerd worden. Niet alleen via kaarten en plattegronden, maar ook via foto's van de omgeving en satellietfoto's. Het Nederlandse bedrijf NTM Technologies is daarvoor een samenwerking aangegaan met Google.

NTM Technologies is specialist in GPS Tracking & Tracing en ontwikkelt trackers en andere navigatieapparatuur voor het lokaliseren en beveiligingen van mensen, voertuigen en objecten. Tevens levert het software voor dergelijke apparaten aan grote bedrijven als Nokia en KPN. Dankzij de samenwerking met Google zijn die diensten uitgebreid en nog beter beveiligd. Bovendien maken klanten voortaan gebruik van de nieuwste kaarten van de hele wereld en allerlei extra's als Google Streetview en Google Earth.

Google vindt de toepassing van zijn Google Maps API Premier in de software en apparaten van NTM Technologies zo bijzonder dat het een speciale 'case study' over de samenwerking heeft gepubliceerd. Daarmee staat NTM Technologies in het rijtje van bedrijven als Dell en Apple, waarmee Google een samenwerking is aangegaan.

De innovatieve mobiele trackers van NTM Technologies geven individuen, familie of medewerkers een veilig gevoel en zorgen dat bedrijven veilig en ongestoord kunnen blijven opereren. Zo wordt de apparatuur gebruikt voor het lokaliseren van patiënten door zorginstellingen, voor het beveiligen van geldlopers of de bescherming van medewerkers van de sociale dienst die bij cliënten op bezoek gaan. ,,De vraag voor de ontwikkeling van een mobiele GPS-tracking oplossing kwam een paar jaar geleden vanuit de overheid. Zij wilden een compact apparaatje dat de positie van een persoon of object zonder internetverbinding kan bepalen. Deze locatie moest dan via een mobiele telefoon of PC zichtbaar zijn op een kaart," legt algemeen directeur Marco van der Hoorn van NTM Technologies uit. Inmiddels zijn de medewerkers van de sociale dienst van een grote Nederlandse gemeente uitgerust met een GPS-tracker die naast locatiedata de mogelijkheid biedt om in geval van nood direct met de betreffende medewerker te communiceren.

De ontwikkelingen in de GPS wereld staan niet stil. GPS apparaten worden gebruikt in de auto, voor de beveiliging van fietsen, tassen, laptops, oma's met Alzheimer, kinderen, tieners tot bronzen standbeelden in de stad. ,,GPS tracking is momenteel een van de snelst groeiende technologie oplossingen in de zakenwereld, vanwege de relatief lage kosten en hoge opbrengsten," aldus Van der Hoorn. GPS Monitor is een elektronisch beveiligingssysteem dat zelfstandig en continue waakt over objecten en personen. Binnen en buiten, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Meer informatie: www.ntm-tech.com. De case study van Google is te zien via:
http://services.google.com/fh/files/misc/NTM(underscore)NL.pdf

Links:
http://www.ntm-tech.com



Razende Robot Reporter