Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Bestekken schrijven volgens Standaard 2010 nu mogelijk Laatste versie RAW in bestekssoftware beschikbaar

Ede, 4 november 2011

De RAW-bestekssoftware is geactualiseerd. Hiervoor is de laatste hand gelegd aan de bronbestanden van deze software, de zogeheten Catalogi, en zijn de laatste tests succesvol uitgevoerd. Besteksschrijvers kunnen nu bestekken maken volgens de Standaard RAW Bepalingen 2010.

Met de introductie van de nieuwste versie van de Standaard RAW Bepalingen dit jaar, zijn veel nieuwe of aangepaste hoofdstukken beschikbaar gekomen. Naast vernieuwingen die het gevolg zijn van nieuwe wet- en regelgeving, zijn verschillende nieuwe of geactualiseerde onderwerpen verschenen, waaronder groenvoorzieningen en gladheidsbestrijding. Deze vernieuwingen zijn nu ook beschikbaar gekomen voor de gebruikers van de RAW-softwarepakketten.

Voor veel partijen in de infrabouw vormen de RAW-softwarepakketten een belangrijke tool. Zij kunnen hiermee bestekken schrijven volgens de RAW-systematiek als zij beschikken over een RAW-overeenkomst. CROW ontwikkelt deze software niet zelf, maar heeft hiervoor licenties afgesloten met drie softwarebedrijven: Bakker & Spees, KPD Automatisering en Van Meijel Automatisering. De producten van deze bedrijven zijn uitgebreid getest en voldoen aan door CROW gestelde eisen.

Over RAW
RAW is een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor de infrabouw, in te zetten in alle bouwcontracten en toepasbaar in een brede scope van vakgebieden. De RAW-systematiek biedt opdrachtgevers en opdrachtnemers een duidelijk kader om afspraken te maken en vast te leggen.

CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Een not-for-profitorganisatie waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CROW, afdeling Marketing & Communicatie, Tim Oosten, e-mail oosten@crow.nl, tel. (0318) 69 53 02.


---- --