Provincie Friesland


---



---

PERSBERICHT

Nummer: 307 HZ
Datum: 4 november 2011

Provincie klaar voor de nieuwe werkplek

Nog één weekend wachten en dan stappen de eerste provincieambtenaren het nieuwe Provinsjehûs in. Tot en met zaterdag zijn de verhuizers nog druk in de weer, maar maandagochtend zijn alle bureau's klaar voor gebruik. Vanaf 8.15 uur gaan de deuren open en komen de medewerkers aan. Om 9.30 uur arriveert een traditionele verhuisstoet per paard en wagen met het college van GS, statenleden en de 'familie De Vries'.

Woensdag begonnen veertig verhuizers aan de megaklus. In vijf vrachtwagens gaan er 2500 dossierbakken en 1500 verhuisdozen naar de Tweebaksmarkt. Daarnaast gaan er nog 144 bureaus, 180 kasten, 350 bureaustoelen, 500 vergaderstoelen en enkele vergadertafels mee. Zaterdag aan het eind van de dag staat alles op de nieuwe plek van bestemming.

Snekertrekweg
Na de verhuizing start de ontmanteling van de tijdelijke kantoorunits aan de Snekertrekweg. In november en december haalt de leverancier ze op, zodat het terrein voor het oude postgebouw weer leeg is. Eigenaar van het postgebouw Achmea bepaalt wat er met het gebouw zelf gaat gebeuren.


---- --