Hapimag: Hoge bezettingsgraad in Zwitserland ondanks de sterke Frank


BAAR, 20111104 -- Hapimag, de Zwitserse aanbieder van woonrechten, kan de hoge bezettingsgraad van de afgelopen jaren ook in de zomer van 2011 handhaven. Bijzonder goed bezocht werden de strandbestemmingen zoals La Madrague (FR) of Paguera (E), de pas geopende stadsresidentie in Dresden (DE) evenals de resorts en residenties in Zwitserland. Voor het komende winterseizoen ziet het er ook gunstig uit.

Hapimag kon in de maanden juli, augustus en september, net als voorheen meer dan één miljoen overnachtingen boeken. Met 87,2 procent ligt de bezettingsgraad van alle 57 resorts en residenties in de zomermaanden op een constant hoog niveau (vorig jaar 87 procent). In totaal verwelkomde Hapimag deze zomer meer dan 127 000 personen (vorig jaar 120 000). 28 van de 57 resorts en residenties realiseerden in de zomermaanden een bezettingsgraad van meer dan 90 procent. De hoogste bezettingsgraden met meer dan 97 procent lieten La Madrague (FR), Bad Neuenahr (DE), Antibes (FR), Paguera (E), Cefalù (IT), Dresden (DE), Cannero (IT) en Binz (DE) zien.


Hoge vraag naar de Zwitserse resorts en residenties

Ondanks de sterke Zwitserse frank, konden de Zwitserse resorts en residenties met 91,9 procent hun hoge bezettingsgraad handhaven (vorig jaar 94,7 procent). Ook de adressen in Duitsland lieten met 89,6 procent weer een goede bezettingsgraad zien (vorig jaar 90,1 procent). De bezettingsgraad in de Oostenrijkse resorts en residenties daalde van 76,5 procent naar 71,7 procent.


Talrijke boekingen voor het winterseizoen

Het winterseizoen is bij Hapimag volgens plan begonnen. De resorts Saalbach (A), Flims (CH) en San Agustín (E) zijn gedurende de wintermaanden bijzonder populair en al goed geboekt. In de Alpenresorts en stadsresidenties zijn in de kerst- en nieuwjaarsweek de meeste appartementen al bezet. Vrije appartementen zijn er nog in de periode voor kerst in de Europese hoofdsteden of na de feestdagen in de Alpenresorts – perfect voor uitgebreid kerst-shoppen of ontspannen dagen skiën na de feestdagen.


De Hapimag onderneming

Hapimag is een dienstverlenende onderneming op het gebied van individuele vrijetijds- en levensinvulling en werd opgericht in 1963. Als toonaangevende Europese aanbieder van woonrechten biedt Hapimag meer dan 141 000 leden toegang tot een economisch en ecologisch duurzaam platform met 57 adressen op toplocaties in 16 landen. De leden hebben daarbij als mede-eigenaar de beschikking over meer dan 5300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met een locatiespecifiek aanbod van gastronomie, wellness, cultuur en infrastructuur. De onderneming heeft circa 1400 medewerkers in dienst (fulltime) en realiseerde in 2010 een bedrijfsopbrengst van 172 miljoen euro. Hapimag is een naamloze vennootschap volgens Zwitsers recht met als vestigingsplaats Baar/ZG (Zwitserland). www.hapimag.com