Barentz Europe BV versterkt haar positie in Centraal- en Oost Europa


HOOFDDORP, 20111104 -- Barentz Europe B.V. een pan Europese distributeur gevestigd in Nederland, heeft de minderheidsaandelen van Barentz Hungary Kft overgenomen en zal met ingang van heden de enige aandeelhouder van Barentz Hungary Kft zijn. Barentz Hungary Kft is opgericht in 2003 als een joint venture van Barentz Europe B.V. – de meerderheidsaandeelhouder- en Scanac holding. Op 3 november 2011, heeft Barentz Europe B.V. de resterende aandelen overgenomen en is nu honderd procent eigenaar van Barentz Hungary Kft.

Barentz Hungary Kft. Scanac Company is in 2003 in Hongarije gestart als de exclusieve agent van Roquette Freres en heeft een gezonde en duurzame business in Hongarije opgebouwd. Hoewel de Hongaarse economie niet gunstig is geweest heeft de joint venture Barentz-Scanac een sterke groei laten zien en is ondertussen een belangrijk onderdeel van de hele Barentz groep geworden.

Barentz Hungary heeft een sterke positie in de voedingsindustrie, en vertegenwoordigt gevestigde voedingsingrediënten principalen zoals Roquette. Daarnaast vertegenwoordigt Barentz Hungary ook belangrijke principalen voor de farmaceutische en cosmetische industrie en dierenvoeding waarin ook een sterke groei te zien is. Deze overname zal de divisies een boost geven voor verder ontwikkeling en vormt tevens een uitstekende basis voor verdere investering en ontwikkeling binnen de chemische business.


Over Barentz Europe B.V.
De Barentz groep is een private onderneming opgericht in 1953 in Amsterdam. In bijna 60 jaar heeft Barentz een leidende pan Europese positie in de distributie van ingrediënten en additieven voor voedingsmiddelen, farmaceutische en cosmetische producten en dierenvoeding opgebouwd.

De groep heeft sterke lange termijnrelaties met wereldwijde leveranciers en Europese producenten en laat goede financiële resultaten zien. Barentz is vertegenwoordigd in 26 landen in Europa, heeft meer dan 400 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van ruim 600 miljoen Euro te realiseren.

Barentz streeft ernaar om haar posities binnen genoemde sectoren te versterken binnen Europa. Barentz groei komt met name uit het aanbieden van innovatieve en creatieve oplossingen gebaseerd op grondige kennis van de markten, producten en applicaties. Barentz beschikt over 2 Centres of Excellences, 3 productie locaties, verschillende laboratoria en een sourcing kantoor in Asia.

Met deze overname versterkt Barentz haar pan Europese positie en zal nog beter voorbereid zijn op verdere groei van de business in Centraal, Oost en Zuid-Europa.

Hidde van der Wal, CEO Barentz Europe B.V. “ We zijn altijd erg tevreden geweest over de joint venture en tegelijkertijd trots op de ontwikkeling van de locale business voor onze principalen. Nu we honderd procent eigenaar zijn kunnen we nog meer investeren in Barentz Hungary. Dit vormt een goede en solide basis voor verdere expansie binnen de hele regio. Het past perfect in onze plannen voor verdere expansie van onze divisies. Ik wil hierbij de eigenaar van Scanac bedanken voor acht jaar samenwerking en business support en wens hem veel succes met zijn andere business activiteiten. “