Transfermarkt: hét online platform voor voetbalvacatures


Transfermarkt: hét online platform voor voetbalvacatures

AMSTERDAM, 20111104 -- Voetbalminnend Nederland is per 4 november een uniek project rijker. Het online platform Transfermarkt.nu is vanaf die datum dé website voor onder anderen amateurvoetballers die hun heil elders willen zoeken en clubs die speuren naar nieuwe spelers en/of overige vrijwilligers.

Behalve de tweejaarlijkse transferperiode in het profvoetbal heeft ook de amateurtak een eigen overschrijvingstermijn. Daarin veranderen spelers op grote schaal van club om hun ambities elders waar te maken. Transfermarkt.nu vergemakkelijkt deze zoektocht naar een nieuwe vereniging.

Verder heeft iedere club er wel eens mee te maken: een grensrechter die door rugproblemen een tijd uit de roulatie is, een keeper die in allerijl besluit zijn handschoenen op te bergen vanwege een onaangekondigde wereldreis of een trainer die uit onvrede de eer aan zichzelf houdt. Om deze sportieve aderlatingen op te vangen biedt Transfermarkt.nu voortaan dus de helpende hand bij het zoeken naar alternatieven.

Transfermarkt is een idee van Ineke en Nikky Hofland. Zij zijn fervente voetballiefhebbers en al jaren actief binnen en buiten de lijnen bij diverse Amsterdamse verenigingen. Wat hen vooral verbaasde was het ontbreken van een instantie, die clubs, spelers en vrijwilligers met elkaar in contact brengt. Daarom trokken moeder en dochter Hofland de stoute schoenen aan en zag www.transfermarkt.nu het levenslicht.





Ingezonden persbericht