Ingezonden persbericht



Derde editie Résidence de la Mode
Den Haag staat in november twee weken in het teken van mode

Den Haag, woensdag 19 oktober 2011 - Van vrijdagavond 4 november tot en met zondag 20 november staat Den Haag in het teken van mode. De jaarlijkse Résidence de la Mode vindt dan voor de derde keer plaats in de binnenstad, een twee weken durend modepublieksevenement. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan gallery store Le Magasin de la Mode in De Passage, het epicentrum van het event. Daarnaast kunnen ze diverse moderoutes door de stad bewandelen - het Parcours de la Mode - waar ze pop-up exposities van opkomende en gevestigde ontwerpers en catwalkshows kunnen beleven. De aftrap vindt plaats op vrijdagavond 4 november in Le Magasin de la Mode met een officiële kick-off en de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Fashion Awards in de Grote Kerk. De Résidence de la Mode heeft tot doel om het grote publiek op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kennis te laten maken met mode en opkomende en gevestigde ontwerpers een platform te bieden.

Modepublieksevenement Résidence de la Mode vindt plaats van 4 t/m 20 november. Fotograaf: Wendelien Daan De Passage in Den Haag, het epicentrum van de Résidence de la Mode. Fotograaf: Albert Dijksman

Le Magasin de la Mode: het epicentrum van de Résidence de la Mode Het kloppend hart van de Résidence de la Mode - Le Magasin de la Mode - bevindt zich in de binnenstad van Den Haag in De Passage nummer 40. In deze pop-up gallery store worden gedurende twee weken creaties getoond en verkocht van diverse modeontwerpers en -labels. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats, is er een foto-expositie en kunnen bezoekers een drankje drinken en meer informatie krijgen over het programma van de Résidence de la Mode.

Den Haag & mode
Marjolein de Jong, wethouder van Cultuur, Binnenstad en Internationaal: "Den Haag heeft een rijke modegeschiedenis, waarbij ambacht en creatie altijd een grote rol spelen. We hebben ook een schitterend winkelaanbod: van boetieks tot grote retailers. Niet voor niets is onze binnenstad bij bewoners en bezoekers een geliefde plek om te winkelen. De Gemeente Den Haag stimuleert creatief talent ook. Zo benoemen we elk jaar een modeambassadeur. Dit jaar is dat Sara Vrugt en vorig jaar was het Michael Barnaart van Bergen, die zojuist samen met hoedenontwerpster Berry Rutjes Jr. een pop-up store in de Papestraat heeft geopend. Résidence de la Mode kan op onze steun rekenen. Het is een mooi voorbeeld van een innovatief concept, waarbij ondernemerschap centraal staat. Résidence de La Mode is bij uitstek een evenement waarbij ontwerpers zich aan een groot publiek kunnen presenteren."

Meer informatie over de programmering en deelnemende partijen is vanaf vandaag te vinden op www.residencedelamode.nl.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van nieuwe updates via twitter (@ResidenceMode) en Facebook.

Over Résidence de la Mode
Van vrijdag 4 november tot en met zondag 20 november 2011 vindt voor de derde keer het modepublieksevenement Résidence de la Mode plaats in Den Haag. De Résidence de la Mode heeft als doel om het grote publiek op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kennis te laten maken met mode uit Nederland en opkomende en gevestigde ontwerpers een platform te bieden. Dit gebeurt door een veelzijdig programma aan te bieden waar Le Magasin de la Mode, Le Parcours de la Mode en Dutch Fashion Awards onderdeel van zijn.


- Einde persbericht -

Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (