Ingezonden persbericht


Succesvol Alamo Race Track in Podium Asteriks

Na geslaagde shows in New York en Parijs komt Alamo Race Track naar Leeuwarden. Op vrijdag 4 november staat de dromerige gitaarpopband in Podium Asteriks. Het nieuwe album Unicorn Loves Deer is minder rock en meer folk, maar net zo vernuftig en eigenzinnig, en het viertal weet dit live heel sterk neer te zetten. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

'Wat zijn ze ontzettend goed,' schreef 3VOOR12 simpelweg over Alamo Race Tracks optreden op Into The Great Wide Open dit jaar.

'Intelligente pop met eindeloze verbeeldingskracht', zo werden ze getypeerd door de Volkskrant. Hoe je het ook wendt of keert, het Amsterdamse viertal heeft met Unicorn Loves Deer een juweeltje afgeleverd en is live misschien nog wel sprankelender. Verwacht harmonieuze samenzang en folky invloeden, maar dan wel een fijn tikkeltje dwarser; wellicht durven we het zelfs excentriek te noemen. Een beetje vreemd, maar heel, heel, heel erg lekker. Zo lekker zelfs dat Amerikaanse hitserie Grey's Anatomy wel eens gebruik heeft gemaakt van Alamo Race Tracks muzikale diensten. Het voorprogramma wordt verzorgde door Leeuwarder lo-fi rock 'n roll band The Montanas.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: Alamo Race Track en The Montanas
Wat: Podium Asteriks
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden Wanneer: vrijdag 4 november 2011, 20.00 uur
Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden)