Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

GOTYE
bekend van hit 'Somebody That I Used To Know'

Op vrijdag 4 november staat Gotye in de Amsterdamse Melkweg. Gotye, Wouter de Backer, is een Belgisch / Australische multi-instrumentalist die zeer gedetailleerd gearrangeerde liedjes brengt, aangevuld door zijn prachtige intense stemgeluid. Momenteel boekt Gotye groot succes met zijn single 'Somebody That I Used To Know' ft. Kimbra wat afkomstig is van zijn nieuwste album 'Making Mirrors' . Dit album komt op 19 september uit. De voorverkoop voor het concert in de Melkweg start vrijdag 26 augustus. Kaarten zijn te koop via www.melkweg.nl en Ticketservice Nederland.

In slechts een paar weken tijd is 'Somebody That I Used To Know' van Gotye ft. Kimbra uitgegroeid tot een megahit. Letterlijk, want de single werd verleden week door 3FM verkozen tot Megahit en staat inmiddels heel hoog genoteerd in de Single Top 100 en de iTunes chart. Ondertussen is de video op YouTube al meer dan 2 miljoen keer bekeken en is het succes ook overgeslagen naar België waar 'Somebody That I Used To Know' door Studio Brussel is uitgeroepen tot Hotshot.

'Somebody That I Used To Know' is afkomstig van het album 'Making Mirrors' dat op 19 september bij V2 Records uitkomt. In fysieke vorm welteverstaan, want het album is vanaf aanstaande vrijdag al via iTunes verkrijgbaar. Vraag Gotye naar 'Making Mirrors' en hij zal eerder over geluiden praten dan over liedjes. Alle twaalf nummers zijn tot stand gekomen door het sampelen van bestaande melodieën, instrumenten en andere geluiden. In combinatie met een oud orgel en authentieke, streekgebonden instrumenten vormt dit de basis van 'Making Mirrors'.

Met zijn tweede album 'Like Drawing Blood' kreeg Gotye in 2006 bekendheid in zijn thuisland Australië. Zo riep het toonaangevende radiostation Triple J het uit tot Album van het Jaar; net als iTunes overigens toen het album in 2008 in Europa uitkwam. Gotye, als Vlaming geboren met de naam Wouter de Backer, verhuisde van Melbourne naar Victoria waar hij een studio bouwde zodat hij zich volledig kon storten op zijn muziek. Na tweeënhalf jaar is 'Making Mirrors' daarvan het indrukwekkende resultaat.

Een paar jaar geleden stond Gotye nog in de kleine zaal van Paradiso. Op 4 november is hij terug in Amsterdam om The MAX te betoveren.



Ingezonden persbericht