Ingezonden persbericht


Persbericht

Het buitengewone leven in Flevoland in beeld

"Een passend tijdsdocument", noemt commissaris van de Koningin Leen Verbeek het fotoboek van Camilla Zeguers in zijn voorwoord. "Haar manier van kijken werkt aanstekelijk. Wie haar nu eens contrastrijke dan weer poëtische foto's bekijkt, gaat dingen zien, die daarvoor niet opvielen." Op 4 november neemt hij in het Agoratheater het eerste exemplaar van 'Buitengewoon Flevoland' in ontvangst. Dan wordt ook de bijbehorende fototentoonstelling geopend, die nog tot 12 januari 2012 te zien zal zijn tijdens voorstellingen en op afspraak.

Blijvend geboeid

Het kleurrijke fotoboek laat het buiten-gewone Flevoland meebeleven. De groene, ruimtelijke omgeving van het nieuwe land geeft volgens fotografe Camilla Zeguers een bijzonder buitengevoel aan het alledaagse. Vanuit die visie verbindt zij de natuur met architectuur en stedenbouw, velden en wegen, dijken en sluizen, bedrijfsleven en cultuur. Zo ontstaat een fotoverhaal dat blijft boeien. Dank zij haar oog voor detail krijgen mens en dier daarin hun plaats, zoals zij dat verdienen. Juist in Flevoland.

Dwalen

Bladerend door het boek dwaalt men door de Oostvaardersplassen en de lavendelvelden in Marknesse, langs de balgstuw van Rampspol, de oude haven van Urk, de Poldertoren in Emmeloord, de Bataviawerf. Men komt terecht bij het Aviodrome in Lelystad, op de Kunstbaan in Zeewolde en in de Groene Kathedraal en het stadshart van Almere. En steeds weer richt de aandacht zich op de bewoners, nu eens opvallend, dan weer als heel natuurlijk onderdeel van het totaalbeeld.

Kunsthistoricus, fotograaf, tekstschrijver en 3d ontwerper Camilla Zeguers is bekend van haar boeken over o.a. Limburg, Amsterdam en Lelystad, kalenders, postzegels, beelden, awards en sieraden. Het fotoboek Buiten gewoon Flevoland is verkrijgbaar voor ¤ 29,90 in o.a. het Agora Theater, Flevolandse boekhandels, Nieuw Land, Casla, Museum de Paviljoens, Hiva Oa Art gallery, museum Schokland en via info@camillazeguers.nl.