NCRV

Schepper & Co in het land: DoorBrekers starten in Amersfoort

Ingezonden door NCRV op 19 oktober, 2011 - 09:04


vrijdag 04 november 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

`Doorbrekers', een jonge christelijke gemeenschap die de afgelopen jaren zo uit haar jasje groeide in de Veluwehal dat ze een tweede locatie openen in De Flint in Amersfoort. Vandaag is de aftrap. Wat is het geheim van de oprichters Peter en Ilona Paauwe, een succes dat zes jaar geleden begon met veertig mensen in een schooltje?

Verder: Jan Lolkema had net zijn vrouw verloren toen hij Jetty Timmers ontmoette. De toen 65-jarige Jetty had tot op dat moment nooit eerder een serieuze relatie gehad. Veertien jaar later kwam het er van : Jan van 80 en Jetty van 79 gaven elkaar het ja-woord. Jan vindt het een godswonder dat Jetty hem is overkomen. En Jetty werd door haar huwelijk echtgenote, moeder, grootmoeder én overgrootmoeder op één dag! .

Schepper &Co legt wekelijks een dilemma voor aan en groep protestanten uit diverse stromingen van orthodox tot vrijzinnig. Deze week:

Ik heb een klein vleesverwerkingsbedrijf. De werknemers zijn onderling hecht en zeer betrokken. Vorig jaar is er een nieuw personeelslid bijgekomen die in aanmerking komt voor een vast contract. Maar onlangs heeft iemand ontdekt dat hij HIV- positief is. De druk van de andere werknemers om hem niet aan te nemen is groot op grond van allerlei angsten. Ik weet dat dit niet juist is maar vrees ook de wrok van mijn vaste ploeg als ik voet bij stuk houd. Wat moet ik doen? Programma:
Schepper & Co in het land
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencoinhetland.ncrv.nl